Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρίγος στο τελευταίο αντίο του Κάρολου Παπούλια: Με τιμές αρχηγού κράτους η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας (Video)

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι

29 Δεκεμβρίου 2021 13:56
Ρίγος στο τελευταίο αντίο του Κάρολου Παπούλια:  Με τιμές αρχηγού κράτους η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τιμές αρχηγού κράτους τελείται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι η εξόδιος ακολουθία του Κάρολου Παπούλια. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 92 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία, πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Παγκράτι, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και πλήθος κόσμου, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής Κάρολο Παπούλια.

Λίγο πριν τις 12:30 η σορός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας έφτασε στον ιερό ναό. Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, στη γενέθλια γη του, στο νησί των Ιωαννίνων, αύριο Πέμπτη, ενώ επιθυμία της οικογένειάς του αποτελεί τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».

Ποιος ήταν ο Κάρολος Παπούλιας - Η ζωή του

Ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις).

Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο). Η διδακτορική διατριβή του είχε τίτλο: «Erwerb und Verlust des unmittelbaren Besitzes im griechishen und deutschen Recht» («Η κτήση και η απώλεια της Νομής κατά το ελληνικό και γερμανικό δίκαιο»).

Υπήρξε συνεργάτης του γνωστού Ινστιτούτου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Μονάχου. Καθ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974) συνεργαζόταν τακτικά με την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle καταγγέλλοντας το καθεστώς των Συνταγματαρχών.

Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής πετοσφαίρισης, αγωνιζόμενος στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος, ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ομάδας. Επίσης υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων στο άλμα επί κοντώ το 1947 και 1948 και αθλητής των 110 μέτρων με εμπόδια και του ακοντισμού.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share