Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης για Κάρολο Παπούλια: "Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο Έλληνα που υπηρέτησε πιστά την πατρίδα"

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας

26 Δεκεμβρίου 2021 13:35
Κυριάκος Μητσοτάκης για Κάρολο Παπούλια:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μήνυμά του για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τον χαρακτήρισε «μεγάλο Έλληνα» και «μία απ’ τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της δημοκρατικής ζωής της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι «υπηρέτησε πιστά την πατρίδα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του».

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η πατρίδα αποχαιρετά, σήμερα, έναν μεγάλο Έλληνα. Γιατί ο Κάρολος Παπούλιας την υπηρέτησε πιστά σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Από έφηβος ακόμη πολέμησε τον Γερμανό κατακτητή. Στα χρόνια της ωριμότητάς του αντιστάθηκε στη δικτατορία. Και, αργότερα, ως βουλευτής και υπουργός Εξωτερικών, υπήρξε απ’ τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της δημοκρατικής ζωής της χώρας.

Αποκορύφωμα της πορείας του, η ομόθυμη και πανάξια εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θέση που υπηρέτησε με σύνεση και με σοφία επί μία δύσκολη δεκαετία. Απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών με πολιτική συνέπεια. Και κρατώντας ψηλά τη σημαία της αλήθειας κόντρα στα κύματα του λαϊκισμού. Ήταν ο Πρόεδρος της ενότητας, της πραότητας, αλλά και της αποφασιστικότητας.

μητσοτακης-παπουλιας

Οι Έλληνες σκύβουν με σεβασμό το κεφάλι με τη σκέψη στον υπεύθυνο Πρόεδρο, τον οραματιστή υπουργό, τον ευγενή αντίπαλο και αφοσιωμένο πατριώτη. Στον προσιτό και ήπιο πολιτικό αλλά και στον ευαίσθητο και καλλιεργημένο άνθρωπο. Κρατούν τις δεκαετίες της ζωής του ως παράδειγμα πορείας ενός αληθινού δημόσιου άνδρα. Και εμπνέονται από το μήνυμα ενότητας και αξιοπρέπειας που θα εκπέμπει για πάντα.

Για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια εκφράζω και εγώ τη βαθιά μου θλίψη. Στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του Ηπειρώτες, στους αμέτρητους φίλους του».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share