Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χαμός στην Βουλή: Ζήτησε εκλογές ο Τσίπρας - "Παραιτηθείτε κ. Μητσοτάκη" (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας "άστραψε και βρόντηξε"

18 Δεκεμβρίου 2021 15:09
Χαμός στην Βουλή: Ζήτησε εκλογές ο Τσίπρας -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκινώντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2022, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “θα ήθελα να παραφράσω μια ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό θα πω: Κύριε Μητσοτάκη, δυστυχώς επτωχεύσατε. Και δεν επτωχεύσατε οικονομικά, αλλά εσείς πάθατε κάτι χειρότερο: πτωχεύσατε ηθικά κύριε Μητσοτάκη”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε ευθέως η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως το πρώτο νομοσχέδιο που θα περάσει με τον ίδιο στο "τιμόνι" της χώρας θα είναι ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ.

Χαμός με το post Τριανταφυλλόπουλου για Τσίπρα, εμβόλια και κορωνοϊό (ΦΩΤΟ)

“Το μεγάλο σας πρόβλημα, δεν είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια, ή ότι γίνατε πολλαπλασιαστής και επιταχυντής όλων των κρίσεων που διαχειριστήκατε μέχρι σήμερα” πρόσθεσε.

τσιπρασ-βουλη

“Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά την ώρα της κρίσης, του πόνου και της υγειονομικής τραγωδίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνικό, έναν ψεύτικο θρίαμβο, μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη πάνω στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Αυτό είναι ανήθικο όταν γίνεται την ώρα της τραγωδίας. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Κόλαφος" ο Βελόπουλος στην Βουλή: "Εκλογές τώρα - Είστε όμηροι!"

Σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κράτησε κατά τη συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Να πάτε την χώρα σε εκλογές γιατί είστε όμηροι. Να πάρετε την ψήφο του λαού αν το αξίζετε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, τώρα εκλογές. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τις ειδήσεις για την πανδημία καθώς όπως υποστήριξε «τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι πλουτίζουν από την πανδημία».

Αναφορά έκανε και στην περιβόητη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα υπογραμμίζοντας ότι αν το ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το έκρυβε τότε «κάτι δεν πάει καλά! «Πεθαίνουν διασωληνωμένοι στους διαδρόμους. Το είπε και η κα Παγώνη. Νεοδημοκράτισσα είναι. Και η κα Λινού στον κ. Παπανδρέου. Ωραίοι επιστήμονες», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share