Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Κόλαφος" ο Βελόπουλος στην Βουλή: "Εκλογές τώρα - Είστε όμηροι!" (video)

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος "Ελληνική Λύση"

18 Δεκεμβρίου 2021 14:51
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κράτησε κατά τη συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Να πάτε την χώρα σε εκλογές γιατί είστε όμηροι. Να πάρετε την ψήφο του λαού αν το αξίζετε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, τώρα εκλογές. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τις ειδήσεις για την πανδημία καθώς όπως υποστήριξε «τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι πλουτίζουν από την πανδημία».

Χαμός με το post Τριανταφυλλόπουλου για Τσίπρα, εμβόλια και κορωνοϊό (ΦΩΤΟ)

Αναφορά έκανε και στην περιβόητη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα υπογραμμίζοντας ότι αν το ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το έκρυβε τότε «κάτι δεν πάει καλά! «Πεθαίνουν διασωληνωμένοι στους διαδρόμους. Το είπε και η κα Παγώνη. Νεοδημοκράτισσα είναι. Και η κα Λινού στον κ. Παπανδρέου. Ωραίοι επιστήμονες», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

βελοπουλοσ-βουλη

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Αλέξης Τσίπρας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο!

Την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, για τις οποίες παρενέβη η Εισαγγελία, για ενδεχόμενο προτεραιοποίησης VIP ασθενών σε σχέση με τη νοσηλεία τους εντός ή εκτός ΜΕΘ ζήτησε κατά την περιοδεία του στα Γιάννενα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα η επικαιρότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα νοσοκομεία μας εκατοντάδες άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι 80, 100 και 120 απώλειες την ημέρα «δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι».

«Και βεβαίως, με το γεγονός ότι ορθώς έσπευσε η Εισαγγελία στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, σε σχέση με την ιδιαίτερη διαχείριση «VIP πολιτών» για την προοπτική θεραπείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης».

τσιπρασ-βουλη

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα. Πρώτα από όλα, πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ.

Όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ. Και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

τσιπρασ-βουλη

«Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για ζωή, απέναντι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη. Φτάσαμε ως εδώ, διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίμησε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή περίθαλψη και τη ζωή και δεν έχει κάνει τίποτα πραγματικά, για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια περίθαλψη, τίποτα σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες για μία περίοδο πανδημίας.

Και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης, συνεταιρισμένους αγρότες αλλά και πολίτες για τη διπλή κρίση που βιώνουν.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share