Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ένσταση για νοθεία από το Γιώργο Παπανδρέου

Τι συνέβη στα Χανιά;

9 Δεκεμβρίου 2021 18:57
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ένσταση για νοθεία από το Γιώργο Παπανδρέου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου σε επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Γιώργος Παπανδρέου νοθεία

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.
Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Ένσταση για νοθεία σε κάλπη στα Χανιά

Ένσταση για νοθεία της κάλπης της πρώτης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, στον δήμο Χανίων και συγκεκριμένα σε εκλογικό κέντρο στην Κίσαμο Χανίων.

Η ένσταση υπεβλήθη από τον επόπτη νομού Χανίων για την εκλογική διαδικασία Ιπποκράτη Μανουδάκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

εκλογές κινάλ νοθεία

Σύμφωνα με την ένσταση μετά από έλεγχο και αντιπαραβολή των στοιχείων της εκλογικής διαδικασίας, γίνεται λόγος για νοθεία σε εκλογικό κέντρο της Κισάμου Χανίων.

Όπως καταγράφεται στην ένταση, διαπιστώθηκε ότι ενώ διαπιστεύτηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο και με φυσική παρουσία 347 πολίτες, τελικά στην κάλπη εμφανίστηκαν 441 ψηφοδέλτια, κάτι που σημαίνει πως 94 ψηφοδέλτια μπήκαν στην κάλπη χωρίς να έχουν ριχτεί από διαπιστευμένους ψηφοφόρους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μανουδάκη στο Flashnews.gr:

«Είναι ντροπή για την παράταξή μας, σε μια γιορτή δημοκρατίας, όπως η εκλογή του νέου μας προέδρου, να έχουν ψηφίσει και τα δέντρα, όπως την εποχή της ΕΡΕ. Όμως δεν μας προκαλεί έκπληξη, γιατί οι τακτικές αυτές είναι συνεπείς με τον επερχόμενο παλαιοκομματισμό, που διεκδικεί την αρχηγία του χώρου, ο οποίος στάθηκε απέναντι σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές».



 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share