Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Αλέξης Τσίπρας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε αναφορικά με τις "VIP ΜΕΘ"

9 Δεκεμβρίου 2021 15:38
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, για τις οποίες παρενέβη η Εισαγγελία, για ενδεχόμενο προτεραιοποίησης VIP ασθενών σε σχέση με τη νοσηλεία τους εντός ή εκτός ΜΕΘ ζήτησε κατά την περιοδεία του στα Γιάννενα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαμός με την παρέμβαση της Εισαγγελίας για δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ

«Σήμερα η επικαιρότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα νοσοκομεία μας εκατοντάδες άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι 80, 100 και 120 απώλειες την ημέρα «δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι».

τσιπρασ-αλεξησ

«Και βεβαίως, με το γεγονός ότι ορθώς έσπευσε η Εισαγγελία στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, σε σχέση με την ιδιαίτερη διαχείριση «VIP πολιτών» για την προοπτική θεραπείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα. Πρώτα από όλα, πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ.

Όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ. Και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

«Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για ζωή, απέναντι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη. Φτάσαμε ως εδώ, διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίμησε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή περίθαλψη και τη ζωή και δεν έχει κάνει τίποτα πραγματικά, για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια περίθαλψη, τίποτα σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες για μία περίοδο πανδημίας.

τσιπρασ-αλεξησ

Και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης, συνεταιρισμένους αγρότες αλλά και πολίτες για τη διπλή κρίση που βιώνουν.

Διπλή κρίση από την πανδημία και την ακρίβεια

Αναφερόμενος εκτός από την κορύφωση της πανδημίας και στην έκρηξη της ακρίβειας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «διπλή κρίση» που «μαστίζει πλέον κάθε ελληνικό νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση».

«Ο μέσος πολίτης σήμερα βιώνει την αγωνία για τη ζωή και την επιβίωση. Όμως και η αγωνία για το αν θα βγει η εβδομάδα ή ο μήνας, καθώς την τρίτη εβδομάδα τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα, είναι και αυτό πάρα πολύ κρίσιμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θέλω να πω λοιπόν ότι αυτή η εικόνα της αγωνίας, της απόγνωσης, πρέπει να γίνει κατανοητή.

τσιπρασ-αλεξησ

Αφορά την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα από το αν έχει κανείς μεσαίο ή χαμηλό εισόδημα. Ίσως να μην αφορά μόνο κάποιους λίγους που έχουν υψηλό εισόδημα» πρόσθεσε, τονίζοντας την ανάγκη «ο Προϋπολογισμός του 2022 να μην είναι ένας Προϋπολογισμός τέλους της πανδημίας».

Για αυτό και επανέλαβε αυτό που σημείωσε νωρίτερα και στη συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης, ότι δηλαδή «χρειάζονται μέτρα στήριξης, τόσο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που είναι αποτέλεσμα της υγειονομικής, όσο όμως και της αντιμετώπισης του τρομακτικού κύματος της ακρίβειας που είναι απότοκο της ενεργειακής κρίσης».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share