Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εμφύλιος στο ΚΙΝΑΛ: Μετωπική Παπανδρέου με Ανδρουλάκη: "Εδοξάσθη κρυπτόμενος - Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας"

"Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζει την ανανέωση στις ιδέες. Η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

7 Δεκεμβρίου 2021 09:31
Εμφύλιος στο ΚΙΝΑΛ: Μετωπική Παπανδρέου με Ανδρουλάκη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν κάποιοι εντός και εκτός Κινήματος Αλλαγής είχαν αμφιβολίες για το αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα το πάει μέχρι τέλους με τον Νίκο Ανδρουλάκη ή θα δώσει τέλος στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου με μια εντυπωσιακή ή και αρχηγικής στόφας αποχώρηση, ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε να τις διαλύσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Δηλαδή με μια αιφνιδιαστική και πολύ σκληρή επίθεση κατα του κ. Ανδρουλάκη που συνοδεύτηκε από τη φράση "ο Παπανδρέου δεν παραιτείται”.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στην ειδική εκπομπή του ΣΚΑΙ για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ χρησιμοποίησε τη φράση του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου για τον στρατηγό Γρίβα "εδοξάσθη κρυπτόμενος” για να κατηγορήσει τον Νίκο Ανδρουλακη ότι στην προεκλογική περίοδο δεν παρουσίασε καθαρά τις θέσεις του και τις απόψεις του για όλα τα θέματα της πολιτικής.

"Δεν ξέρω ποιες είναι οι θέσεις και η ατζέντα του κ. Ανδρουλάκη για πάρα πολλά θέματα, περιμένω να τις ακούσω και εγώ και να τις ακούσει και η βάση του κόμματος μας. Ποιες είναι οι θέσεις του. Δεν τις ξέρω”.

Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου προχώρησε ένα βήμα επιπλέον την επίθεση του όταν η Σια Κοσιώνη τον ρώτησε που τοποθετεί τον Νίκο Ανδρουλάκη στον ιδεολογικό άξονα. "Πολύ καλή ερώτηση κ. Κοσιώνη, αυτή είναι και δική μου ερώτηση. Την ίδια ερώτηση έχω και εγώ. Καλό είναι να τον ρωτήσετε σε μια δική του συνέντευξη”.

Σκληρή για τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν η απάντηση στο ερώτημα ποιος εκφράζει την ανανέωση, αφού τον κατηγόρησε ως φορέα λογικής παλαιοκομματισμού.

"Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλακης εκφράζει την ανανέωση στις ιδέες. Η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης. Εγώ έφερα το open gov και τη διαύγεια για διαφάνεια παντού, ενώ ο Ανδρουλάκης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία επέλεξε την νομή της εξουσίας με το γνωστό 4 η Νέα Δημοκρατία, 2 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 1 η Δημάρ. Ξανά ο παλαιοκομματισμός, ξανά η νομή της εξουσίας, αυτά που εγώ παλεύω μια ζωή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει παλαιοκομματική αντίληψη, δυστυχώς δεν είναι αυτός που φέρνει την ανανέωση”.

Η τρίτη βολή που εκτοξεύθηκε αφορούσε στο γεγονός πως αν ο κ. Ανδρουλάκης εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, δεν θα έχει τη δυνατότητα να δίνει ο ίδιος τις μάχες στη Βουλή αφού, είναι ευρωβουλευτής.

Εφμύλιος στο ΚΙΝΑΛ: Μετωπική Παπανδρέου με Ανδρουλάκη: 'Εδοξάσθη κρυπτόμενος - Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας'

"Η μάχη είναι και στην κοινωνία αλλά είναι και στη Βουλή. Θα έχουμε το παράδοξο ότι αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να μην έχουμε τον πρόεδρο του κινήματος εντός της Βουλής να δίνει τις μάχες. Ποιος θα δώσει τις μάχες κατά του Μητσοτάκη και του Τσίπρα, δεν μας λέει ποια θα είναι η επιλογή του”.

Εκ νέου ο κ. Παπανδρέου θέλησε να αποδομήσει και το επιχείρημα ότι μία δική του νίκη θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανότητα συγκυβέρνησης μαζί του, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που δεν θέλει τη δική του εκλογή.

"Με κατηγορούν ότι λοξοκοιτάζω προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα δεν θέλει γιατί εγώ ως πρόεδρος του κινήματος είναι σίγουρο ότι θα επαναπατρίσω όχι μόνο αυτούς που είναι τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ένα μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών που θα μπορούσαν να πάνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Για το debate

Παπανδρέου και Ανδρουλάκης όμως από διαφορετικά μέσα ενημέρωσης είχαν και μια ιδιότυπη αντιπαράθεση όσον αφορά την πιθανότητα ενός debate μεταξύ τους. Λίγες ώρες μετά την επίσημη πρόσκληση της ΕΡΤ και στους δύο να γίνει ένα debate μεταξύ των δύο μονομάχων, ο κ. Παπανδρέου απάντησε επιμένοντας στην πρόταση που διατύπωσε τις προηγούμενες μέρες.

"Εγώ θέλω debate και την προηγούμενη φορά δεν ήμουν εναντίον, ήθελα και θέλω όμως ένα debate ουσίας, δηλαδη χρόνο για ουσιαστική, ελεύθερη και ανοιχτή ζήτηση και όχι για ατάκες. Ξανακαταθέτω αυτή την πρόταση για debate και περιμένω την απάντηση".

Απάντηση ομως είχε δώσει νωρίτερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Οpen και επιμένοντας και εκείνος να γίνει debate με τους όρους που έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα.

Εφμύλιος στο ΚΙΝΑΛ: Μετωπική Παπανδρέου με Ανδρουλάκη: 'Εδοξάσθη κρυπτόμενος - Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας'

"Εγώ προφανέστατα θέλω διάλογο. Σχετικά με το ντιμπέιτ, φέρθηκα θεσμικά την προηγούμενη περίοδο με τους συνυποψηφίους μου, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Πρέπει να υπάρξει αυτή η συζήτηση διότι ο κόσμος θέλει δεσμεύσεις. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, απλά θα γίνει με τρόπο θεσμικό, με κριτήρια, όπως είχαμε συμφωνήσει και με τους 4 συνυποψηφίους μου πριν την Κυριακή κι έγινε κάτι που θεωρώ ότι βοήθησε.Εγώ το λέω δημοσίως, όπως το είπα και την προηγούμενη φορά. Και είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε για να μπουν τα κριτήρια και να επιτευχθεί.”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα τα επιτελεία των δύο υποψηφίων θα έχουν μία επικοινωνία για το αν μπορεί να γίνει αυτό το debate και για το αν μπορούν από κοινού να συμφωνήσουν στους όρους και στον τρόπο διεξαγωγής του. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ξαφνική σφοδρή επίθεση του κ. Παπανδρέου στον αντίπαλό του σίγουρα κάνει πολύ πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια τηλεοπτική αντιπαράθεση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share