Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γι' αυτό αποφάσισα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό! Βόμβα για την 3η δόση του εμβολίου (Video)

«Προτιμώ να φανώ πρόσκαιρα αυστηρός αλλά υγειονομικά σωστός»

1 Δεκεμβρίου 2021 14:40
Κυριάκος Μητσοτάκης: Γι' αυτό αποφάσισα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό! Βόμβα για την 3η δόση του εμβολίου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες 60 ετών και άνω μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική μετάλλαξη Όμικρον, καθώς και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που διατρέχει αυτή η ηλικιακή ομάδα.

Όπως είπε, οι 60 και άνω είναι «πρώτοι σε θύματα COVID-19 και δυστυχώς τελευταίοι στην προθυμία να εμβολιαστούν», αναφέροντας ότι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα διαπιστώνονται 9 στους 10 θανάτους από κορωνοϊό, 7 στους 10 διασωληνωμένους και περισσότεροι από 8 στους 10 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη απόφαση τον «απασχόλησε πολύ» και τον «βασάνισε προσωπικά». Υποστήριξε ότι «ως βαθιά φιλελεύθερος, οποιαδήποτε έννοια υποχρεωτικότητας μου είναι δυσκολοχώνευτη».

«Προτιμώ να φανώ πρόσκαιρα αυστηρός, αλλά υγειονομικά σωστός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Για το πρόστιμο των 100 ευρώ, εξήγησε ότι δίνει στην ρύθμιση τον υποχρεωτικό της χαρακτήρα. «Είναι και αντίτιμο υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων που ήδη δοκιμάζονται» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι στην Αυστρία το ανάλογο πρόστιμο είναι 7.000 ευρώ.

Μητσοτάκης: Να έρθει στους 4 μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου από την δεύτερη

Μάλιστα, περιγράφοντας τα «αδυσώπητα» επιδημιολογικά δεδομένα και τα ελάχιστα στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη (ο οποίος ήταν παρών στη Βουλή) να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης εμβολίου, να ανοίγει δηλαδή η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση στους τέσσερις μήνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της αναμνηστικής δόσης, ενώ επανέλαβε πως η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών.

«Σε όλο αυτό το διάστημα υπάρχει εκστρατεία ενημέρωσης. Είναι προσανατολισμένη στις μεγάλες ηλικίες και δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει σήμερα συμπολίτης μας όποιος να αρνείται την πραγματικότητα, ότι το μήνυμα για τα δεδομένα του εμβολιασμού πρέπει να έχει φτάσει και μέχρι τον τελευταίο συμπολίτη μας όχι μόνο μέσα από τα επίσημα κανάλια της πολιτείας, αλλά μέσα από τους ειδικούς οι οποίοι επιστρατεύονται, μέσα από την εκκλησία, η οποία και αυτή παρά τις κάποιες εξαιρέσεις έχει κάνει φιλότιμη προσπάθεια να πείσει για την ανάγκη εμβολιασμού, τους δημάρχους, αλλά κυρίως τις ιστορίες των ίδιων των παθόντων, που βλέπουν το Χάρο κατάματα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά, δε, με την συνταγματικότητα της ρύθμισης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Είναι συνταγματικό το μετρό; Απ’ όσο ξέρω δεν εγείρεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Η πρόβλεψη είναι απολύτως συνταγματική, δεν το λέμε μόνο εμείς το λένε έγκριτοι συνταγματολόγοι, πολύ εκ των οποίων δεν πρόσκεινται στο δικό μας πολιτικό χώρο όπως ο κ. Μανιτάκης».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share