Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα για την πανδημία: Τι θα ανακοινώσει ενόψει Χριστουγέννων - Όλο το παρασκήνιο

Τα νέα μέτρα που εισηγήθηκαν οι ειδικοί και μπλόκαρε ο Υπουργός Υγείας

18 Νοεμβρίου 2021 07:41
Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα για την πανδημία: Τι θα ανακοινώσει ενόψει Χριστουγέννων - Όλο το παρασκήνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διάγγελμα στους πολίτες θα απευθύνει σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα, αλλά και το ότι πρέπει οι πολίτες να σπεύσουν για τρίτη δόση, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να βάλει φρένο στην πολυφωνία, αποφάσισε να απευθυνθεί ο ίδιος στους πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης και να απαντήσει και στις αιχμές ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει τη διαχείριση της πανδημίας στον αυτόματο.

Θα επισημάνει ότι δε θα παρθούν νέα μέτρα, ούτε θα δρομολογηθεί ένα lockdown τύπου Αυστρίας. Συνεπώς, Χριστούγεννα οι εμβολιασμένοι θα κάνουν με την οικονομία και την κοινωνία ανοιχτές, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν ρεβεγιόν στο σπίτι.

O κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει, ακόμα, την επιδημιολογική εικόνα, εκτιμώντας ότι είμαστε σε φάση σταθεροποίησης, έστω και σε υψηλά επίπεδα, ενώ θα εκφράσει ικανοποίηση για την αύξηση των εμβολιασμών και θα απεθυθύνει νέο προσκλητήριο εμβολιασμού με τη Γ' δόση.

Ποια μέτρα εισηγήθηκαν οι ειδικοί και απέρριψε η κυβέρνηση

Στο τραπέζι είναι και να έχει ημερομηνία λήξεως το Covid Pass για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν με τρίτη δόση. Ενδεικτικό της έλλειψης διάθεσης της κυβέρνησης για νέα μέτρα είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στις σχετικές εισηγήσεις ειδικών.

Χθες, οι λοιμωξιολόγοι έβαλαν στο τραπέζι τη χωρητικότητα 70% σε θέατρα-σινεμά, τη διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη μάσκα παντού (σε εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους) και νέους περιορισμούς στην εστίαση. Εισηγήσεις που «μπλόκαρε» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share