Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξελίξεις με την υγεία του Βασίλη Λεβέντη - Τα νεότερα με την «μάχη» του για τον κορωνοϊό

Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο

15 Νοεμβρίου 2021 10:33
Εξελίξεις με την υγεία του Βασίλη Λεβέντη - Τα νεότερα με την «μάχη» του για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, που φαίνεται να κερδίζει τη «μάχη» με τον κορωνοϊό. Ο κ. Λεβέντης, που νοσηλεύεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου με κορωνοϊό στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, αναμένεται να εξέλθει εντός της ημέρας από την Εντατική, όπου ήταν διασωληνωμένος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα μεταφερθεί σε απλή κλίνη στον 10ο όροφο του νοσοκομείου, προκειμένου να συνεχίζει τη θεραπεία του. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, ενώ πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ανεμβολίαστος, επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

“Δεν το είχε κάνει. Το παρέτεινε γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που του έλεγαν οι νεφρολόγοι να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγεία στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Ο φόβος τον είχε κάνει να καθυστερεί το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου, που είναι 13 ετών” είχε πει η ίδια.

Εξελίξεις με την υγεία του Βασίλη Λεβέντη

Η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όλη η οικογένεια τον παρότρυνε να εμβολιαστεί. “Μου έλεγε: Ας περιμένω λίγο ακόμα… Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Προσεύχομαι…”.

Συγκλονιστικό βίντεο: Όταν ο Βασίλης Λεβέντης μιλούσε για τον κορωνοϊό!

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς η αξονική στην οποία υπεβλήθη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδειξε ότι έχει υποστεί εκτεταμένες βλάβες, λόγω των επιπλοκών.

Είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό πριν από 10 μέρες

Ο κ. Λεβέντης είχε διαγνωστεί θετικός πριν από 10 περίπου μέρες και στην αρχή της περιπέτειας του τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν.

Ο κ. Λεβέντης είχε μεταβεί στον Ευαγγελισμό όπου του δόθηκαν οδηγίες για κατ’ οίκον νοσηλεία και τέθηκε σε καραντίνα. Μετά από μια εβδομάδα όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χθες πήγε εκ νέου στο νοσοκομείο.

Μέσα σε ένα δίωρο από την εισαγωγή του, οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί, αφού είχε βαριά πνευμονία.

Δεν ήταν αρνητής

Ο 70χρονος πολιτικός, ο οποίος πάσχει από υποκείμενο νόσημα, από την έναρξη της καμπάνιας για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε καλέσει τον κόσμο να μη διστάσει και να κάνει το εμβόλιο.

«Πρέπει να προτείνουμε στον κόσμο να εμβολιαστεί. Αυτοί που σήμερα λένε να μην κάνουμε εμβόλιο είναι κάτι ακροδεξιοί, κάτι αρνητές που μιλάνε για συνωμοσίες, για Σόρος, διάφορες τρέλες που αναγράφονται στο ίντερνετ. Και δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν; Τι θέλουνε, να πεθάνει ο κόσμος; Εμείς στην Ένωση Κεντρώων συστήνουμε σε όλους να εμβολιαστούν» είχε πει ο Βασίλης Λεβέντης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη τον τοπικό σταθμό MesogeiosTV.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε προσθέσει πως ο κόσμος οφείλει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιδημιολόγους και να συμβουλεύται τον προσωπικό του ιατρό, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συγκεκριμένη συνέντευξη «Είναι η επιστήμη που έχει το λόγο. Είναι η ώρα της επιστήμης».

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share