Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η πρόταση για εξεταστική για δημοσκοπήσεις και λίστα Πέτσα - Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Ψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

12 Νοεμβρίου 2021 19:34
Βουλή: Υπερψηφίστηκε η πρόταση για εξεταστική για δημοσκοπήσεις και λίστα Πέτσα - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βουλή: Με 142 «ναι» έναντι 157 «κατά» ψηφίστηκε η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την διερεύνηση της «επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Η πρόταση έγινε αποδεκτή βάση του αναθεωρημένου άρθρου του Συντάγματος που επιτρέπει τη δυνατότητα στη μειοψηφία εάν συγκεντρώσει πάνω από 120 θετικές ψήφους να συγκροτεί μέχρι δύο εξεταστικές επιτροπές ανά κοινοβουλευτική περίοδο. Ενώ, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως παραμένει ακλόνητη, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να έχει την αποδοχή των Ελλήνων πολιτών.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ απείχε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του δημοσίου

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαπολύσει τα πυρά του προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι την ώρα που ο κόσμος φοβάται και δεν έχει να βγάλει το μήνα, ο Κ. Μητσοτάκης έστησε πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του Δημοσίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι την στιγμή που κλεινόμασταν σπίτια μας σε lockdown και δε στήριζε ο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης έδινε πακτωλό χρημάτων για καθεστώς σε ΜΜΕ ενώ συμπέρανε ότι εν τέλει ό, τι κι αν κάνουν τα media η πτώση της κυβέρνησης θα είναι αναπόφευκτη.

Γεραπετρίτης: Προεξοφλεί το αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης Αφού ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για πρόταση αλλά για πόρισμα.

«Στεναχωριέμαι γιατί αισθάνομαι ότι και αυτή η ευκαιρία θα χαθεί. Διότι η δική μας πρόταση, που φάνηκε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τη δέχεται, δεν έγινε δεκτή. Επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της διαφάνειας να ελέγξει μόνο την δική μας περίοδο, διότι την δική τους δεν την θέλουνε. Γι’ αυτό επειδή προεξοφλεί το αποτέλεσμα. Είναι πόρισμα δεν είναι πρόταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, επισήμανε ότι η εξεταστική επιτροπή είναι προσβλητική και δίπλα προσβλητική για τους πολίτες και για τους δημοσιογράφους.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share