Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απασφάλισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Τελειωμένη υπόθεση ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός»

Δριμεία κριτική κατά του πρωθυπουργού

11 Νοεμβρίου 2021 22:37
Απασφάλισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Τελειωμένη υπόθεση ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χώρα βρίσκεται «σε κλοιό Κυριάκου Μητσοτάκη και ήρθε η ώρα να φύγει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή, όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Θράκη.

Η ομιλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί σφοδρή κριτική «με το καλημέρα» εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Είναι μία τελειωμένη υπόθεση ως πρωθυπουργός», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου θα είναι κυβέρνηση προοδευτική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

«Ο πιο σκληρός χειμώνας της δεκαετίας»

«Μας κυβερνά μία κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία, για να στήσει το δικό της καθεστώς», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Και προσέθεσε: «Έχει ξοδέψει εκατομμύρια, όχι για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά για να επιβάλει στα ΜΜΕ να κρύψουν την αλήθεια και να λιβανίζουν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: 2 δισ. σε 18 μήνες με απευθείας αναθέσεις, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Και αξιοποιεί αυτό το καθεστώς, για να δημιουργεί μια πλαστή πραγματικότητα».

Τσίπρας

«Η χώρα είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, άνθρωποι καθημερινά πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, αλλά ο πρωθυπουργός λέει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Φανταστείτε να μην ήταν υπό έλεγχο η πανδημία», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς τις ανατιμήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η χώρα είναι «πρωταθλήτρια» και στις τιμές του ρεύματος στην Ευρώπη και ενώ η πλειοψηφία των νοικοκυριών δεν βγάζει το μήνα, «ο κ. Μητσοτάκης μας λέει, ‘μη στεναχωριέστε, είναι παροδικό φαινόμενο’».

Μπαίνουμε έτσι στον πιο δύσκολο, τον πιο σκληρό χειμώνα των τελευταίων χρόνων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη «από αυτούς που έχουν μεγάλη ευθύνη. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη».

Πανδημία: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, βάλαμε σε δεύτερο πλάνο την πολιτική σύγκρουση και προτάξαμε την ανθρώπινη ζωή. Δείξαμε ανοχή, αποφύγαμε την πάγια πρακτική της Δεξιάς που, ως αντιπολίτευση, πάντα στα δύσκολα επενδύει στην καταστροφή και υπονομεύει κάθε εθνική προσπάθεια. Προτείναμε διαρκώς λύσεις, καταθέταμε προτάσεις, προτείναμε ακόμα και υπουργό Υγείας. Πρωτοφανές να μοιραστούμε την ευθύνη. Δύο χρόνια κάναμε παραπάνω απ’ ό,τι μας αναλογεί. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέθεσε ότι όπως ήταν ηθική υποχρέωση του κόμματός του, στην αρχή της πανδημίας, να δείξει ανοχή, «σήμερα είναι υποχρέωσή μας να απαιτήσουμε, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε να σταματήσει αυτή η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο. Να μπεί ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία. Να σωθούν όσες περισσότερες ζωές μπορούν τώρα να σωθούν».

Και κατέληξε: «Γι’ αυτό και λέμε ξεκάθαρα:

  • Αν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία.
  • Αν δεν μπορεί να δημιουργήσει ξανά κλίμα εμπιστοσύνης με την κοινωνία για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.
  • Αν δεν θέλει να πάρει αποφάσεις με πολιτικό κόστος, ώστε να αποφύγουμε ένα ακόμη καταστροφικό lockdown.
  • Αν δεν μπορεί να προστατέψει τους αδύναμους, γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με τους λίγους ισχυρούς.
  • Αν ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει την κοινωνική πλειοψηφία,

Τότε ήρθε η ώρα να φύγει. Το συντομότερο. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Γιατί δεν έχει πια τίποτα να δώσει πέρα από πόνο και ανασφάλεια».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share