Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Ταγίπ Ερντογάν

Τι συμβαίνει τελικά;

4 Νοεμβρίου 2021 10:27
Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Ταγίπ Ερντογάν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν με την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το σάλο να έχει «ξεσπάσει» για τον Τούρκο πρόεδρο σε αναφορές μέχρι και για θάνατό του.

Η κατάσταση της υγείας του 67χρονου Ερντογάν που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες, αποτελεί συστηματικά αντικείμενο φημολογίας στην γείτονα χώρα.

Ωστόσο οι φήμες για τον Τούρκο πρόεδρο φέρεται να φούντωσαν τις τελευταίες δύο ημέρες από ένα βίντεο του δημοσιογράφου Φατίχ Τεζτζάν, ο οποίος αναφέρει σε αυτό ότι «θα μάθετε κάποια νέα που θα σας λυπήσουν, αλλά σταθείτε δυνατοί», χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο.

Σε απάντηση, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαρετίν Αλτούν δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν να κάνει περίπατο.

Οι αντιδράσεις μετά τις φήμες

Λίγες ώρες αργότερα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε δικαστικές διώξεις κατά 30 χρηστών που δημοσίευσαν «ψευδή και αβάσιμα» μηνύματα για την υγεία του Τούρκου προέδρου.

«Διαπιστώθηκε ότι το hashtag #νεκρός κυκλοφόρησε στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, με αναφορές στον πρόεδρό μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας. «Υπό το άνωθι hashtag, ταυτοποιήθηκαν 30 άτομα που έκαναν share περιεχόμενα παραπληροφόρησης (...) και εκκίνησαν οι εναντίον τους αναγκαίες διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις φήμες ο Ερντογάν εμφανίστηκε εμφανώς καταβεβλημένος και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάπτυξη της χώρας, αποφεύγοντας να σχολιάσει το θέμα της υγείας του.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν έγινε την Κυριακή, στις εργασίες της συνόδου κορυφής της G20 στην Ρώμη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ακύρωσε την συμμετοχή του στην διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στην Γλασκώβη, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Το 2011, ο Ερντογάν, τότε πρωθυπουργός, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο, τρφοδοτώντας τις φήμες για την κατάστασης της υγείας του. Ενας από τους γιατρούς του είχε διαψεύσει ότι ο πρόεδρος έπασχε από καρκίνο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share