Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης για rapid test: «Δεν μπορεί να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο»

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει!

3 Νοεμβρίου 2021 10:37
Άδωνις Γεωργιάδης για rapid test: «Δεν μπορεί να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ύστερα από τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα απαιτείται αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, "όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας". Ωστόσο από την Παρασκευή η 3η δόση για τους εμβολιασμούς!

«Ο κόσμος δεν πιστεύει στην επιστήμη»

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα η σε κομμωτήριο. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένα ποσοστό 40% του πληθυσμού που δεν πιστεύει στην επιστήμη.

Ανέφερε τέλος ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα συνεχίσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

 Άδωνις Γεωργιάδης για rapid test: Δεν μπορεί να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο

Γεωργιάδης: «Κανένα lockdown ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000»

«Όχι» στο ενδεχόμενο ενός ακόμη γενικευμένου lockdown, είπε κατηγορηματικά ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ χαρακτήρισε παράλογο να μιλάμε ακόμη για το αν πρέπει ή όχι να κάνουμε το εμβόλιο.

«Στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης τα ποσοστά εμβολιασμών είναι υψηλά και οι θάνατοι και τα κρούσματα χαμηλά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Είναι λογικό να ανεβαίνει, ξέραμε από την αρχή ότι το χειμώνα ο ιός ανεβαίνει και για την υπόλοιπη ζωή μας θα έχουμε covid γιατί ο covid ήρθε και θα μείνει για πάντα και κάθε χειμώνα θα ανεβαίνει», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, σημείωσε ότι στη χώρα -αναλογικά με τον πληθυσμό της- «έχουμε πολλά κρούσματα και θανάτους στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη». Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης πως «δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται».

«Όλη η συζήτηση για το αν τα εμβόλια λειτουργούν ή όχι σήμερα είναι παράλογη. Είναι σαν να συζητάμε αν η γη είναι στρογγυλή, αυτά τα έλυσε η ζωή. Οι εμβολιασμοί λειτουργούν, οι χώρες που είναι ψηλά και οι περιοχές στη δική μας χώρα που είναι ψηλά έχουν λιγότερους θανάτους. Οι χώρες και οι περιοχές οι δικές μας που είναι χαμηλά έχουν περισσότερους θανάτους. Άρα το κλειδί είναι το εμβόλιο», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown «ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000». Παράλληλα, ανέφερε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να υποχωρήσει μόνο αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Γεωργιάδης: «Κανένα lockdown ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000»

«Η ζωή μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στη ζωή που θα ζούμε σε έναν πλανήτη με τον covid άρα όπως έχουμε κάθε χρόνο γρίπες, όπως έχουμε πνευμονίες θα έχουμε και covid. Μην μετράμε πια τα κρούσματα», είπε.

Απάντηση σε Τσίπρα για την επιτροπή κοινής αποδοχής

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής και σημείωσε ότι το lockdown δεν μπορεί να επιβληθεί καθώς «υπάρχει πλέον το εμβόλιο το οποίο διατίθεται δωρεάν από το κράτος». «Πάντα εκπλήσσομαι με τον κ. Τσίπρα αλλά καταφέρνει πάντα να με εκπλήσσει περισσότερο. Τι εννοούμε όταν λέμε επιτροπή γιατρών κοινής αποδοχής; Δηλαδή θα κοιτάμε την κομματική προέλευση των γιατρών, θα τους ρωτάμε τι ψηφίζουν για να τους βάλουμε στην επιτροπή;», αναρωτήθηκε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share