Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άνγκελα Μέρκελ: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας (Video)

Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

29 Οκτωβρίου 2021 09:15
Άνγκελα Μέρκελ: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στρέφονται τα βλέμματα, καθώς η έλευσή της στην Ελλάδα κρίνεται ως υψηλού συμβολισμού. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έφθασε στην Αθήνα χθες το βράδυ και το σημερινό πρόγραμμά της περιλαμβάνει διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται τη χώρα μας κατόπιν της πρόσκλησης που της απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη Σύνοδο Ε.Ε. - Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία, ενώ χθες το βράδυ οι δυο τους δείπνησαν στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψή της έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως σημείωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν ακόμα οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η επίσκεψη της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδοτεί μια αλλαγή σελίδας τόσο για τις ισορροπίες εντός Ε.Ε., αλλά και για την Ελλάδα.

Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος έρχεται σε μια συγκυρία που στην Ευρώπη συνυπάρχουν η ενεργειακή και η πανδημική κρίση και αναζητούνται λύσεις.

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να πραγματοποιηθεί επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Επιπροσθέτως, οι δυο τους θα συζητήσουν για το μεταναστευτικό, την κατάσταση στη Λιβύη, αλλά και για τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο ενεργειακό.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν επίσης οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, αλλά και η ευρωπαϊκή συζήτηση για δημοσιονομικούς κανόνες που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της συγκυρίας και στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Μέρκελ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα Παρασκευή 29.10.2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι στο Καβούρι γύρω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε μια περίμετρο 2 χλμ. Μετά τις 8.00 αναμένεται να έχει ρυθμίσεις στη Συγγρού, στη Β. Σοφίας, γύρω από το Σύνταγμα.

Το πρόγραμμα της κ. Μέρκελ ξεκίνησε στις 9 το πρωί με την ομιλία της σε νέους, που πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην οδό Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share