Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022

Άνγκελα Μέρκελ - Έφτασε στην Αθήνα: Η τελευταία επίσημη επίσκεψη ως καγκελάριος

Πριν από λίγο προσγειώθηκε η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

28 Οκτωβρίου 2021 20:18
Άνγκελα Μέρκελ - Έφτασε στην Αθήνα: Η τελευταία επίσημη επίσκεψη ως καγκελάριος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού όπως αναφέρει η Αθήνα, καθώς έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Ένας απολογισμός που θα γίνει σε μια άλλη φάση και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα η οποία, όπως σημειώνουν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010, ενώ και η Ευρώπη του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πλέον διαφορετική.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας για τις ισορροπίες εντός της ΕΕ αλλά και για την Ελλάδα, ενώ η κ. Μέρκελ έρχεται σε μια συγκυρία που η ενεργειακή κρίση και η πανδημία είναι στην κορυφή της ατζέντας.

Στο τραπέζι οι ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις

Στο τραπέζι των δύο ηγετών θα μπουν οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, η προκλητικότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεταναστευτικό, η Λιβύη και οι συμφωνίες της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση, θέμα που έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναδεικνύει τη γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού.

Οι δυο τους θα μιλήσουν και για την οικονομία και για τη συζήτηση για τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων.

Αύριο η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό με τον οποίο θα κάνουν αμέσως μετά κοινές δηλώσεις.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share