Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

H Φώφη Γεννηματά σε χαρούμενες στιγμές – Το ζεϊμπέκικο ανήμερα της γιορτής της (vid)

Τον Ιανουάριο του 2003

26 Οκτωβρίου 2021 23:15
H Φώφη Γεννηματά σε χαρούμενες στιγμές – Το ζεϊμπέκικο ανήμερα της γιορτής της (vid)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 57 της χρόνια νικημένη από καρκίνο, με την απώλειά της να έχει συγκλονίσει άπαντες τόσο στην πολιτική όσο και εκτός.

Στο δελτίο του ο Alpha, προβλήθηκε-μεταξύ άλλων- ένα βίντεο με τη Φώφη Γεννηματά να χορεύει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας ανήμερα της ονομαστικής της εορτής στο σπίτι της οικογένειάς της στη Βούλα, τον Ιανουάριο του 2003.

Επίσης, στο ρεπορτάζ του Alpha, σημειώνεται πως στο πένθος έχει βυθιστεί και η γειτονιά της στη Βούλα, όπου η Φώφη Γεννηματά έζησε ευτυχισμένες, αλλά και δύσκολες οικογενειακές στιγμές.

Παράλληλα, προβλήθηκε και μια διαφορετική, πιο προσωπική συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στην εκπομπή «Happy Day», στον Alpha.

Τα τελευταία λόγια της Φώφης Γεννηματά λίγο πριν φύγει από την ζωή - «Προσέχετε να μην...»

Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας, μίλησε χθες για την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που έφυγε χθες από την ζωή, αποκαλύπτοντας τα τελευταία της λόγια. Παράλληλα, σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε ο Γιώργος Λιάνης για τη μεγάλη μάχη που έδινε εδώ και καιρό η Φώφη Γεννηματά με τον καρκίνο.

Με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια, με την τιμή του μαχητή που τα τελευταία χρόνια έδινε αγώνα έφυγε χθες η Φώφη Γεννηματά σκορπίζοντας τη χώρα σε θλίψη.

Τις τελευταίες ημέρες είχε επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία της, πέρασε πολύ δύσκολα το Σαββατοκύριακο, παρά ταύτα, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα (και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου) να συνομιλεί με τους στενούς της συνεργάτες. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι τους έλεγε μέχρι προχθές η Φώφη:

«Αυτό που μας έλεγε ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης», «κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία», «διαχειριστείτε την καθημερινότητα» και «κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα»».

Αυτά να ήταν και τα τελευταία λόγια- οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της. Παρά την επιβάρυνση της υγείας της αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα της παράταξης.

«Πάθαμε σοκ, περιμέναμε θα φύγει σε λίγες μέρες, για να δούμε ποιες θεραπείες θα ακολουθήσει», είπε, λέγοντας ότι προ ημερών μίλησε μαζί της στο τηλέφωνο.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε πως «ήταν πρώτα άνθρωπος, πρώτα άνθρωπος και μετά πολιτικός, ήταν αυτή που μας έδινε δύναμη, μας έλεγε “προχωράμε, μην κοιτάτε τι λένε οι δημοσκοπήσεις, προχωράμε, πάμε καλύτερα” και έτσι ήταν και θα πηγαίναμε καλύτερα και τώρα».

Στην συνέχεια, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά «ήταν δυνατή και επιτυχημένη ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ», το οποίο όπως είπε «παρέλαβε στα όρια της κατάρρευσης».

«Το κυριότερο ήταν ότι ήταν άνθρωπος που νοιαζόταν για τον κόσμο, όταν ταλαιπωρείται ένας ΑΜΕΑ, όταν ταλαιπωρείται κόσμος στις ουρές. Νοιαζόταν και για τα μεγάλα, αλλά νοιαζόταν και για αυτά. Αυτό την χαρακτήριζε, το ύφος, η καθαρότητα», κατέληξε ο κ. Πρωτόπαπας.

Η Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά την είσοδό της στον Ευαγγελισμό και την αποχώρησή της από τη μάχη για την ηγεσία, επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, την οποία η ίδια εγγυούνταν.

«Προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», υπογράμμισε, άλλωστε, στην ανάρτησή της με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την κούρσα για τη διαδοχή και την είσοδό της στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου. 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share