Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μόσιαλος: Η πολιτεία να θεσπίσει πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου

Δείτε την ανάρτησή του

25 Οκτωβρίου 2021 19:35
Μόσιαλος: Η πολιτεία να θεσπίσει πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου και να το ονομάσει «Φώφη Γεννηματά», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Eπιστημών του Λονδίνου (LSE).

«Η δημόσια ζωή της χώρας είναι πολύ φτωχότερη από σήμερα. Δεν αναφέρομαι στην πολιτική μόνο, γιατί η Φώφη Γεννηματά δίδαξε ευρύτερα τι σημαίνει να είσαι όχι μόνο σημαντική πολιτικός αλλά και αξιοπρεπής και γενναία γυναίκα. Ως το τέλος.

Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου και να το ονομάσει ‘Φώφη Γεννηματά».

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

Φώφη Γεννηματά: Δακρυσμένη η Λίνα Δρούγκα μετέδωσε την είδηση του θανάτου της (vid)

Με δάκρυα στα μάτια μετέδωσε η Λίνα Δρούγκα την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο στα 57 της χρόνια. Σε έκτακτη ενημέρωση του Open, η Λίνα Δρούγκα δάκρυσε κατά τη μετάδοση της είδησης του θανάτου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, που νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου στον Ευαγγελισμό.

«Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για μια εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση. Η Φώφη Γεννηματά δεν είναι πλέον κοντά μας. Τραγική η είδηση του θανάτου της», είπε βουρκωμένη η παρουσιάστρια.

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στον αέρα της ΕΡΤ

Φορτισμένο ήταν το κλίμα και στον αέρα της ΕΡΤ την ώρα της ανακοίνωσης της θλιβερής είδησης ότι η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. «Κυρίες και κύριοι, υπάρχει ανακοίνωση η οποία βγήκε πριν από λίγο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός», αναφέρθηκε αρχικά.

Ακολούθησε η ανάγνωση της ανακοίνωσης του νοσοκομείου, με την παρουσιάστρια να σημειώνει στη συνέχεια: «Μια πολύ δυσάρεστη είδηση, έδωσε μια πολύ γενναία μάχη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Τις τελευταίες ώρες επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάσταση της υγείας της».

Η παρουσιάστρια έδωσε τον λόγο στη δημοσιογράφο Λίνα Μπεθάνη, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη από τη θλιβερή εξέλιξη. «Μιλήσαμε με στενούς της συνεργάτες, είχαν πάει από νωρίς σήμερα στο νοσοκομείο. Κανείς δεν περίμενε ότι θα υπήρχε αυτή η κατάληξη. Περίμεναν και από τις πληροφορίες που είχαμε ότι η κ. Γεννηματά αντιμετωπίζει γενναία τη νέα περιπέτεια με την υγεία της.. Όμως δυστυχώς τα τελευταία 24ωρα φαίνεται ότι επιδεινώθηκε ραγδαία η υγεία της. Υπήρχε από ό,τι μας έλεγαν οι στενοί της συνεργάτες ηπατικό σοκ», είπε.

«Είσαι και εσύ συγκινημένη Λίνα. Είμαστε όλοι συγκινημένοι», ανέφερε η παρουσιάστρια με τη δημοσιογράφο να σημειώνει: «Τα τελευταία 10 χρόνια η κ. Γεννηματά πάλευε με τον καρκίνο. Τον αντιμετώπισε δύο φορές με γενναιότητα. Αυτή όμως τη φορά δεν τα κατάφερε. Μια νέα γυναίκα, μια μητέρα τριών παιδιών, μια γυναίκα που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή στις πολιτικές εξελίξεις».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share