Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

«Βυθίστηκε» στη θλίψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σύμβολο για όλες τις γυναίκες η Φώφη»

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

25 Οκτωβρίου 2021 13:57
«Βυθίστηκε» στη θλίψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σύμβολο για όλες τις γυναίκες η Φώφη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη θλίψη «βυθίστηκε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό της χώρας να αναφέρεται με ένα συγκινητικό μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά, μετά την είδηση του θανάτου της.

Ο πρωθυπουργός έμαθε πως η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μεγάλη μάχη μόλις έφτασε στη Σαουδική Αραβία. Αμέσως αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμά του, να επιστρέφει αύριο στην Αθήνα και να ακυρώσει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share