Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φώφη Γεννηματά: Η τελευταία της ομιλία στη Βουλή! (video)

Δυστυχώς έμελλε να ήταν τα τελευταία της λόγια από το βήμα της Βουλής

25 Οκτωβρίου 2021 13:28
Φώφη Γεννηματά: Η τελευταία της ομιλία στη Βουλή! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γυρνάμε πίσω στις 07 Οκτωβρίου όταν η Φώφη Γεννηματά έμελλε να δώσει την τελευταία της ομιλία στη Βουλή, αφού λίγες μέρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή!

«Ναι» στη Συμφωνία με την Γαλλία είχε πει η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θέλει η Ελλάδα να έχει καλές σχέσεις με το Παρίσι, την στιγμή που η «Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις». Την ίδια ώρα, πάντως, εξαπέλυσε τα πυρά της προς τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια αλλά και την πανδημία ενώ σε ότι αφορά τη συμφωνία μίλησε για προβλήματα μεν, αλλά όπως είπε μπορεί η κυβέρνηση να δουλέψει πάνω σ’ αυτά.

«Χρειάζεται μια νέα εθνική στρατηγική που θα αντιμετωπίζει την στάση της Τουρκίας. Ας καθίσουμε επιτέλους σε ένα τραπέζι κ. Μητσοτάκη να συζητήσουμε για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Δεν πρέπει να δικαιωθούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η συμφωνία με τη Γαλλία θυμίζει ανάλογες συμφωνίες του 19ου αιώνα που έμειναν στα χαρτιά», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά, ενώ εκκινώντας την ομιλία της έστρεψε τα πυρά της τόσο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έχουμε καταφέρει μια ενιαία εθνική στρατηγική, διότι η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο. Ερχόμαστε να συζητήσουμε ένα σοβαρό ζήτημα με προκλήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και λαϊκισμό από τον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε με νόημα.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει. «Θα είναι ρίσκο αν δεν υπάρχει σωστός έλεγχος των μέτρων», προειδοποίησε τον πρωθυπουργό με αφορμή και τα νέα προνόμια των εμβολιασμένων.

Τέλος για την ακρίβεια, εξήγησε ότι ένας βαρύς χειμώνας είναι μπροστά μας ενώ η ακρίβεια ήδη πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Δυστυχώς αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια από το βήμα της Βουλής! Καλό ταξίδι Φώφη...

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share