Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Είναι οριστικό: Υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου

Πέρασε και από την Χαριλάου Τρικούπη

21 Οκτωβρίου 2021 18:48
Είναι οριστικό: Υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίσημη είναι πια η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ, με τον ίδιο να το ανακοινώνει, πηγαίνοντας στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε το μεγάλο «βήμα», κατευθυνόμενος στην ιστορική οδό, ώστε να καταθέσει τις απαραίτητες υπογραφές για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του (σ.σ. η προθεσμία εξέπνεε στις 18:00).

Πρόκειται για μια υποψηφιότητα με έντονο παρασκήνιο που έφερε εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε πως αποσύρει την δική του -όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει- ενώ από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε την πρώτη επίθεση εναντίον του κ. Παπανδρέου, αφήνοντας αιχμές για κοινό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Θέλω να πω ότι πέρα από τις υπογραφές που έχω φέρει εδώ, μέσα σε λίγες ώρες παρά τις κάποιες ηλεκτρονικές δυσκολίες που είχαμε συγκεντρώσαμε περίπου 20.000 ηλεκτρονικές υπογραφές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός καταθέτοντας την υποψηφιότητά του στην Χαριλάου Τρικούπη.

Και συνέχισε: «Αυτό δείχνει νομίζω την διάθεση του κόσμο, το ενδιαφέρον του κόσμου να ξαναζήσει μία παράταξη που θα πάει τη χώρα μπροστά».

Τι σημαίνει η υποψηφιότητά του

Στο μήνυμά του ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή», λέγοντας αναλυτικά:

«Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή, για τους πολίτες, για τη χώρα. Γι’ αυτό η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους, όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε μία γιορτή Δημοκρατίας, γιορτή συμμετοχής. Για την απόφασή μου έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, τη Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share