Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιώργος Παπανδρέου: Το παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ - Που στοχεύει (Video)

Τι λένε οι υπόλοιποι υποψήφιοι

21 Οκτωβρίου 2021 13:46
Γιώργος Παπανδρέου: Το παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ - Που στοχεύει (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως θα είναι ένας από τους διεκδικητές του προεδρικού θώκου του Κινήματος Αλλαγής.

Για να φτάσουμε, ωστόσο, στο διάγγελμα της Τετάρτης, χρειάστηκε μπόλικο παρασκήνιο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αντίστροφη μέτρηση για να θέσει ο Γιώργος Παπανδρέου την υποψηφιότητά του ξεκίνησε από την ώρα που ανακοινώθηκαν οι αντίστοιχες του Παύλου Γερουλάνου και του Παύλου Χρηστίδη.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ του τηλεφωνούσαν και του ζητούσαν να αναλάβει δράση, προκειμένου να δώσει μια νέα πνοή στην παράταξη, ώστε, να την κάνει και πάλι «ανταγωνιστική»! Ο Γιώργος Παπανδρέου τους άκουγε όλους με προσοχή, το σκέφτηκε καλά, ζύγισε θετικά και αρνητικά, το ήθελε και τελικά το έκανε πράξη!

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν στο ίδρυμα «Γιώργος Παπανδρέου» λίγο μετά τις 19.00 και την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου από την Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι κκ. Ρέππας, Καρχιμάκης, Σαχινίδης, Πεταλωτής και Ελενόπουλος, στους οποίους ο κ. Παπανδρέου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει στην εσωκομματική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ.

Αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά και την ενημέρωσε για την απόφασή του. Όπως έλεγαν συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, «η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως και σε όλους τους υποψηφίους».

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε και τον κ. Καπετανάκη που είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ, ενώ σήμερα θα καταθέσει το φάκελο με τις υπογραφές μελών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του και θα ξεκινήσει και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη νύχτα και σε λιγότερο από δυο ώρες, οι υπογραφές από μέλη του Κινήματος που είχε συγκεντρώσει ο κ. Παπανδρέου ξεπερνούσαν τις 2.000 αν και επί της ουσίας δεν θα τις χρειαστεί αφού ήδη έχει συγκεντρώσει τις 45 που χρειάζεται από μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Που στοχεύει ο Γιώργος Παπανδρέου

Από το σύνθημα «Νέα Αλλαγή» και μόνο είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο στόχος του πρώην πρωθυπουργού: Η κεντροαριστερά και κυρίως οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ που τα τελευταία χρόνια μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε βέβαια η επιλογή του Ιδρύματος «Παπανδρέου» για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ήταν τυχαία.

Ο κ. Παπανδρέου διαθέτει το πιο βαρύ πολιτικό όνομα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, διαθέτει όμως και μια έντονα φορτισμένη κυβερνητική θητεία. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004 – 2012, οδηγώντας το στην εξουσία το 2009 με 44% και λίγα χρόνια μετά, το 2015, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ, διασπώντας ουσιαστικά την παράταξη.

Τι λένε οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Ο Γιώργος Παπανδρέου σκοπεύει να επικοινωνήσει με τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη και Βαγγέλη Βενιζέλο, προκειμένου να τους ενημερώσει για την υποψηφιότητά του, ενώ ενδέχεται να έχει νέα επικοινωνία με τους άλλους υποψηφίους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσης αντιδράσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους αρχηγούς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να κάνει αύριο, Πέμπτη (21/10) δήλωση λίγο πριν καταθέσει τις υπογραφές που έχει συλλέξει στην Επιτροπή, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από τα Χανιά υποστήριξε πως «δεν θα ασχοληθώ με άλλους υποψηφίους ή ανθρώπους που σκέφτονται να κατέβουν. Δίνω μια μάχη πολιτικής συμμετοχής μεγάλης αλλά όχι μάχη χαρακωμάτων και προσωπικών αντεγκλήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου που έχει συλλέξει τις υπογραφές θα μιλήσει σήμερα με τους στενούς του συνεργάτες και θα αποφασίσει για το τι θα πράξει, ενώ Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης συνεχίζουν κανονικά την προεκλογική τους καμπάνια με εμφανίσεις σε ΜΜΕ και περιοδείες.

Με πληροφορίες από reader.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share