Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Επίσημα υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου: «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή»

Τι αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του

20 Οκτωβρίου 2021 20:35
ΚΙΝΑΛ: Επίσημα υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου: «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι φήμες που ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Παπανδρέου να μπαίνει στην «κούρσα» της διαδοχής του Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνονται και έτσι θα είναι ο 7ος υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.

Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά

Γυρνώντας από την Κωνσταντινούπολη, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σύσκεψη με άμεσους συνεργάτες του στο Ίδρυμα «Γεώργιος Παπανδρέου». Έπειτα φέρεται να επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά που παραμένει νοσηλευόμενη στον «Ευαγγελισμό» για να της ανακοινώσει την απόφασή του. Εκείνη του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» όπως άλλωστε έχει κάνει και με τους ΄έξι άλλους υποψήφιους. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση στις 20:00 από το Ίδρυμα «Γεώργιος Παπανδρέου»

Πότε θα γίνουν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να γίνουν σε δύο γύρους τον Δεκέμβριο. Οι έξι υποψήφιοι μέχρι στιγμής εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share