Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εβδομάδα εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ: Το μήνυμα μυστήριο του Γιώργου Παπανδρέου και οι 6 «μνηστήρες» (video-photo)

Το μήνυμα - απάντηση από Λοβέρδο

18 Οκτωβρίου 2021 14:04
Εβδομάδα εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ: Το μήνυμα μυστήριο του Γιώργου Παπανδρέου και οι 6 «μνηστήρες» (video-photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Φωτιές» άναψε ο Γιώργος Παπανδρέου με μια… αινιγματική ανάρτηση. Συγκεκριμένα με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό – ρεκόρ 48% και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε:

«18 Οκτώβρη 1981

Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021

Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Εβδομάδα εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ

Τα πάνω κάτω έχει φέρει στο ΚΙΝΑΛ η απόσυρση της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας από τις εσωκομματικές εκλογές, με τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει τα τελευταία 24ωρα στη στάση που θα κρατήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με τους υπόλοιπους υποψήφιους -Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη- να συνεχίζουν κανονικά και με την κατάθεση υποψηφιοτήτων να έχει πάρει παράταση μέχρι και την Πέμπτη (21/10), αίνιγμα αποτελεί τι θα πράξει ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς συνεχίζει τις επαφές του με τους διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Μπατζελή, προέβη στην αποκάλυψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πιθανότατα θα ανακοινώσει και επίσημα ότι κατεβαίνει στις εκλογές για την ηγεσία της παράταξης εντός της εβδομάδας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά του, καθώς στις 18 Οκτωβρίου 1981 ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου, κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση.

«Δεν έχει καμία αγωνία να κατοχυρώσει τον εαυτό του στο Κίνημα Αλλαγής. Εκτιμώ ότι αναμένεται πραγματικά να μπει στον ενεργό αγώνα για την εκλογική αναμέτρηση. Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή θα είναι ιστορική, όχι για το ποιος θα βγει, αλλά ότι δίνουμε μια μάχη ως κόμμα με όλες τις τάσεις για να δυναμώσουμε τον χώρο της κεντροαριστεράς» είπε η κ. Μπατζελή στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Η πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ζήτησε από κανέναν εκ των υποψηφίων να αποσυρθεί, αλλά έκρινε ότι το κόμμα δεν μπορεί να πάει προς τις εκλογές του Δεκεμβρίου με 7 υποψήφιους.

Σημειώνοντας ότι η ίδια θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παπανδρέου, η Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να συναντήσει τους άλλους υποψηφίους.

ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζονται οι επαφές Παπανδρέου - Μήνυμα με νόημα από Ανδρέα Λοβέρδο

Γερουλάνος και Χρηστίδης ανέφεραν ότι οι συζητήσεις αφορούσαν τη διασφάλιση των διαδικασιών και την ενότητα της παράταξης.

«Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση», τόνισε εξερχόμενος ο κ. Χρηστίδης, ενώ ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, σημείωσε ότι «σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» και συμπλήρωσε ότι «θα τηρηθούν οι σωστές διαδικασίες».

Πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωσή του από το Καρπενήσι, έστειλε μήνυμα στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και στους κ.κ. Βενιζέλο και Σημίτη να εγγυηθούν την ενότητα και τις διαδικασίες και τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έστειλε μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι όποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος θα πρέπει να σέβεται τις θεσμικές διαδικασίες και αποφάσεις. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ο κ. Παπανδρέου αντιπροσωπεύει το παρελθόν, ενώ ο ίδιος το μέλλον.

«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο και προσαρμόζομαι μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος, κατά τη δική μου γνώμη, δεν υπάρχει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share