Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ένα βήμα πριν το «ναι» ο Γιώργος Παπανδρέου

Κοντά στο να θέσει υποψηφιότητα

17 Οκτωβρίου 2021 13:07
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ένα βήμα πριν το «ναι» ο Γιώργος Παπανδρέου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρετώδεις είναι και σήμερα οι… διαβουλεύσεις στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Γιώργο Παπανδρέου να εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα, κάτι που εκτός απροόπτου αναμένεται να ανακοινώσει ίσως μέχρι και αύριο.

Νωρίτερα, θα έχει συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, με τη φημολογία (που δεν επιβεβαιώνεται πλήρως) να τον θέλει να τους ζητά για να διαφυλαχθεί η ενότητα να αποσυρθούν, αν όχι όλοι τουλάχιστον ορισμένοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε 69 ετών: Τα χρόνια στο εξωτερικό, η συγκατοίκηση με τον Σαμαρά, η πολιτική και τα μνημόνια

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου είδε τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και συνομίλησε με τον Χάρη Καστανίδη (που σημειωτέων θεωρείται της επιρροής του), τον Βασίλη Κεγκέρογλου ενώ σήμερα έχει επαφές με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Νίκο Ανδρουλάκη (δύο πρόσωπα που δύσκολα θα κάνουν πίσω) και τους Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι θα πει το «ναι» ακόμα και στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συναίνεση από τους «έξι» και παραμείνουν στη μάχη για τον προεδρικό θώκο.

Η, δε, επικρατέστερη ημερομηνία ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του είναι αύριο, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου

Η ανακοίνωση «γρίφος»

Προτού ο πρώην πρωθυπουργός λάβει την τελική του απόφαση είχε ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο στόχος του.

«Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική», έγραφε σε σχετική ανακοίνωση, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα είναι «παρών» την επόμενη ημέρα της παράταξης.

Συνέχιζε γράφοντας ότι «σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές», φράση που επί της ουσίας έδειχνε τις προθέσεις τους.

23 Απριλίου 2010: Δέκα χρόνια πριν η «μαύρη» ημέρα από το Καστελόριζο και την προσφυγή στο ΔΝΤ (Video)

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.
Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, φέρεται να δέχτηκε αρκετές πιέσεις προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για λόγους υγείας.

H αντίδραση από Λοβέρδο

Την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δε θα κάνει πίσω. Μιλώντας στην Εύβοια ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης, θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά και να εγγυηθούν τις διαδικασίες και την ενότητα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share