Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση - Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Οι κινήσεις των υποψηφίων

14 Οκτωβρίου 2021 09:39
Φώφη Γεννηματά: Δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση - Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο με συμπτώματα ατελούς ειλεού, η Φώφη Γεννηματά είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ότι δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της με θεραπευτική αγωγή.

Οι θεράποντες ιατροί, παρακολουθώντας πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της, θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

«Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Ευαγγελισμός την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Την κυρία Γεννηματά επισκέφτηκε χτες, Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για την υγεία της καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνομίλησε μαζί της και της πρόσφερε λουλούδια.

Η «κούρσα» διαδοχής

Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό μέτωπο του ΚΙΝΑΛ, οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και τους συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, φαίνεται να διαμορφώνουν ως κοινό τόπο τη συνέχιση της διαδικασίας.

Όπως όλα δείχνουν οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης θα αναμετρηθούν την 5η Δεκεμβρίου.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται πως και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου φέρεται να θέλει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημα ακόμα μια τέτοια εξέλιξη.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πρώτος ότι σταματάει κάθε προεκλογική δραστηριότητα το βράδυ της Τρίτης. Την αναβολή των προεκλογικών δραστηριοτήτων του ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της συλλογής 5.000 υπογραφών για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων, παραμένει η 15η Οκτωβρίου.

Ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου

Ως προς την κοινοβουλευτική παρουσία του ΚΙΝΑΛ, πληροφορίες θέλουν να προτείνεται στον Γιώργο Παπανδρέου η θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές εκλογές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπάρχουν προσπάθειες να πειστεί να κατέβει ως υποψήφιος, ωστόσο φαίνεται πως τελικώς δεν θα συναινέσει, αν και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share