Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Διαγραφή Κωνσταντίνου Μπογδάνου: Ο άγνωστος διάλογος με τον Δένδια μετά τον «εξάψαλμο» - Η πρώτη αντίδραση (Video)

«Ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις»

6 Οκτωβρίου 2021 11:30
Διαγραφή Κωνσταντίνου Μπογδάνου: Ο άγνωστος διάλογος με τον Δένδια μετά τον «εξάψαλμο» - Η πρώτη αντίδραση (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν η συζήτηση (της ελληνογαλλικής συμφωνίας) στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τελείωσε και οι βουλευτές αλλά και ο υπουργός βγήκαν από την αίθουσα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πλησίασε τον Νίκο Δένδια.

Ο βουλευτής φάνηκε να μην είχε καταλάβει (ή να έκανε ότι δεν είχε καταλάβει) πως το έντονος λόγος του υπουργού Εξωτερικών είχε τον ίδιο αποδέκτη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Σαραντάκος στο OPEN, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ρώτησε τον Νίκο Δένδια: «Υπουργέ, για μένα τα έλεγες αυτά;». Και μάλλον την απάντηση που πήρε, δεν την περίμενε. Και όταν ρώτησε «γιατί», άκουσε τον Νίκο Δένδια να του απευθύνεται τον ενικό. «Αυτά που είπες, ήταν απαράδεκτα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και… έφυγε, με τον διάλογο να κρατά λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι φράσεις πως ο κομμουνισμός είναι δικαίωμα του φιλελευθερισμού και πως οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί από τους Τούρκους (σ.σ. με αναφορά σε φράση του Γρίβα), ήταν εκείνες που εξόργισαν το Μαξίμου. Μόλις το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τα… έμαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σλοβενία, η συζήτηση με τον πρωθυπουργό δεν κράτησε πάνω από 2-3. Και η απόφαση για διαγραφή ήταν άμεση.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προκαλεί πολλά ερωτήματα, δεδομένου ότι από το αδιανόητο περιστατικό με τη δημοσιοποίηση ονομάτων μικρών προσφυγόπουλων που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, του είχε γίνει σαφές (όχι μόνο δημόσια αλλά και δια ζώσης) ότι η επόμενη… “κάρτα” θα ήταν “κόκκινη”!

Μπογδάνος: Η πρώτη αντίδραση μετά τη διαγραφή - «Ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχολίασε τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, τονίζοντας πως λυπάται μεν, αλλά εμφανίζεται αμετακίνητος στις απόψεις του.

Κάνει λόγο για «ορισμένες αλήθειες» που «δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις» ενώ διαπιστώνει πως «στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share