Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εξελίξεις με την υγεία του Βασίλη Λεβέντη

Αναμένεται προσπάθεια αποσωλήνωσής του τις επόμενες ώρες

4 Οκτωβρίου 2021 18:04
Εξελίξεις με την υγεία του Βασίλη Λεβέντη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Διασωληνωμένος παραμένει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με κορωνϊό.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα μετά την αποσωλήνωσή του, «παρουσίασε μικρή επιβάρυνση της αναπνευστικής του λειτουργίας» και «κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς η επαναδιασωλήνωσή του».

Από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου όπου και επαναδιασωληνώθηκε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παραμένει διασωληνωμένος.

Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και είχε λάβει οδηγείς για νοσηλεία κατ’ οίκον. Στις 25 του μήνα μετέβη στον Ευαγγελισμό σε πιο σοβαρή κατάσταση αλλά δυο ώρες μετά την εισαγωγή του, η υγεία του επιδεινώθηκε και είχε διασωληνωθεί. Η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων που σε συνέντευξή του τον Ιούλιο είχε πει ότι δεν είναι κατά του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, είναι ανεμβολίαστος.

Δεν είχε κάνει το εμβόλιο επειδή φοβόταν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, Αναστασία Μεντεσίδου, ο Βασίλης Λεβέντης καθυστετούσε να εμβολιαστεί «γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών, έσπαγαν αγγεία στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Ο φόβος τον είχε κάνει να καθυστερεί το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών».

«Είμαστε λελογισμένα αισιόδοξοι»

Μιλώντας στο MEGA, ο αδερφός του κ. Λεβέντη σημείωσε:

«Είναι διασωληνωμένος και τις επόμενες ώρες θα προσπαθήσουν οι γιατροί να τον αποσωληνώσουν για να δούμε αν αναπνέει μόνος του. Είναι σταθερός, έχουμε μια λελογισμένη αισιοδοξία. Νομίζω θα έχουμε καλή εξέλιξη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share