Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Κόλαφος» η Μάγδα Φύσσα: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό»

Για άλλη μια φορά μας συγκίνησε!

24 Σεπτεμβρίου 2021 22:57
«Κόλαφος» η Μάγδα Φύσσα: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Κόλαφος» υπήρξε η Μάγδα Φύσσα για ακόμη μια φορά, με τη μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, για τον οποίο προ ημερών υπήρξε η επέτειος της δολοφονίας του, να τονίζει πως η «μάχη» με τον φασισμό δεν έχει τελειώσει.

«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ναι εντάξει βάλαμε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή αλλά υπάρχει φασισμός εκεί έξω. Μην ξεχνάμε τους 500.000 που τους ψηφίσανε. Εκεί έξω είναι και είναι διάφορες οι μορφές φασισμού» λέει η Μάγδα Φύσσα, η οποία για άλλη μια χρονιά συγκλόνισε με την παρουσία της στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Με δύναμη ψυχής δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα θύματα που έχουν δολοφονηθεί με ρατσιστικά κίνητρα ή λόγω φύλου, κάνοντας ειδική αναφορά στον Ζακ Κωστόπουλο, τρεις ημέρες μετά την επέτειο τριών χρόνων από τον άγριο ξυλοδαρμό του έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

«Ποτέ δεν ξεχάσαμε και αυτά τα παιδιά που έχουν χαθεί με αυτόν τον τρόπο με ρατσιστικά κίνητρα, φασιστικά, γυναικοκτονίες. Γιατί ναι μεν μπορεί να μην είναι το ίδιο μια οργάνωση εγκληματική όπως αυτή που σκότωσε τον Παύλο, μπορεί να μην ήταν οργάνωση που σκότωσε τον Ζακ αλλά δεν παύει να ήταν μία δολοφονία σε δημόσια θέα από νοικοκυραίους που το είδε όλη η Ελλάδα», τονίζει η Μάγδα Φύσσα.

"Δε μου φτάνουν τα ισόβια"

Ισόβια κάθειρξη και 14 έτη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά που αναμένεται να πάρει τον δρόμο της φυλακής. Ωστόσο, παρά την εσχάτη των ποινών, η οικογένεια του αδικοχαμένου Παύλου δε μπορεί να βρει δικαίωση.

«Δε μου φτάνουν τα ισόβια», δήλωσε ο πατέρας του Παύλου, Παναγιώτης Φύσσας που μαζί με τη Μάγδα Φύσσα περίμεναν καρτερικά να ακούσουν τις τελικές ποινές και τόσο για τον Ρουπακιά όσο και για τον αρχηγό και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Οργισμένος ήμουνα και είμαι. Και στην φυλακή να τον δω, πάλι οργισμένος θα είμαι γιατί δε μου φτάνει αυτή η ποινή, τα ισόβια θα ήθελα κάτι παραπάνω», είπε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε η δικηγόρος τους, αναμένουν να ολοκληρωθεί και η διαδικασία των αναστολών για να πουν εάν δικαιώθηκαν.

«Θεωρούμε ότι το δικαστήριο έδειξε μεγαλύτερη επιείκεια στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και για την πράξη της ένταξης και για την πράξη της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα», δήλωσε χαρακτηριστικά η συνήγορος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

«Σε κάθε περίπτωση, για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε συνολικά επί της αποφάσεως και το εάν θεωρούμε ότι είμαστε δικαιωμένοι, θα πρέπει να περιμένουμε και το στάδιο αναστολής εκτέλεσης των ποινών», πρόσθεσε.

Ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του δολοφονημένου γιου τους, αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία, εκτιμούν πως είναι οι ποινές για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share