Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Τα τελευταία λόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου στον πνευματικό του: «Όταν φύγω...» (photo)

Τι εκμυστηρεύτηκε λίγο πριν πεθάνει

7 Σεπτεμβρίου 2021 08:40
Τα τελευταία λόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου στον πνευματικό του: «Όταν φύγω...» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πατέρας Παρθένιος Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν τους τελευταίους μήνες στο πλευρό του Άκη Τσοχατζόπουλου και της γυναίκας του. Παράλληλα, δείτε την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Άκη Τσοχαζτόπουλου και το τι έλεγε για την γυναίκα του.

Ο ίδιος με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook αποχαιρέτησε τον Υπουργό του ΠΑΣΟΚ

«Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και πήγα στο σπίτι του μετά από πρόσκληση του ιδίου όταν όλοι τον είχαν ξεχάσει… Μπαίνοντας αντίκρισα την σύζυγο του ή οποία επιτελούσε το χρέος της και τον φρόντιζε με το παραπάνω και δίπλα ένας νέος έφηβος με ένα βιβλίο στο χέρι σηκώθηκα ευλαβικά μόλις είδε ότι μπήκε ιερέας στο σπίτι.

Όταν πήγα στο δωμάτιο μείναμε μόνοι μας και ο αείμνηστος Άκης Τσοχατζόπουλος μου είπε τα πάντα. Αναγνώρισε τα λάθη του, μου μίλησε για αυτούς που τον πίκραναν και έκλαιγε μπροστά στα μάτια μου γι’ αυτούς που τον πρόδοσαν οι οποίοι είναι αυτοί που απολαμβάνουν τώρα τις χρυσές καρέκλες χάρη σε εκείνον.

«Πατέρα να αγαπάς και να φροντίζεις την γυναίκα μου και το παιδί μου όταν θα φύγω…»μου είπε φεύγοντας.

«Να είστε βέβαιος κύριε Υπουργέ!» του είπα. Έχω να πω ότι ο άνθρωπος που πλήρωσε περισσότερο από τον καθένα τα λάθη του «έφυγε» με μετάνοια, εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία.

Καλή Ανάπαυση Υπουργέ μου!»

Βίκυ Σταμάτη για Άκη Τσοχατζόπουλο: «Τον δολοφόνησαν! Δεν θα τον πρόδιδε ποτέ η καρδιά του»

«Τον δολοφόνησαν! Είναι άδικο! ∆εν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη! Τον Άκη δεν θα τον πρόδιδε ποτέ η καρδιά του…» δηλώνει η Βίκυ Σταμάτη μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Κουσουλός στο σχετικό ρεπορτάζ του: «Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Αυγούστου, όταν το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του πρώην υπουργού χτύπησε. «Πρέπει άμεσα να έρθετε στο θεραπευτήριο.

Ο σύζυγός σας δεν είναι καλά», ακούστηκε να λέει από την άλλη άκρη της γραμμής υπάλληλος του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου» στο οποίο νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα ο πρώην υπουργός μετά την αναγκαστική μεταφορά του (λόγω COVID-19) από το Σισμανόγλειο.

τσοχατζόπουλος σταμάτη δολοφονία

«Είναι άδικο αυτό που συνέβη»

«Και όμως ο Άκης την τελευταία εβδομάδα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Είχε μεν την τραχειοτομή, αλλά επικοινωνούσαμε κανονικά. ∆εν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα την προηγούμενη μέρα όταν σκούπιζα τα δάκρυά του από τα μάτια του με μια γάζα. Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Τον δολοφόνησαν. Είναι άδικο αυτό που συνέβη», αναφέρει με τρεμάμενη φωνή η Βίκυ Σταμάτη, η οποία επαναφέρει στη μνήμη της τη στιγμή που έφτασε στην κλινική. «Τον είδα παγωμένο, είχε φύγει από τη ζωή. ∆εν μπορούσα να το πιστέψω», αναφέρει.

Η Βίκυ Σταμάτη, η οποία στάθηκε «βράχος» όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του πρώην υπουργού, κάνει λόγο για «δολοφονία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από την επιδείνωση της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου κρυβόταν η μεγάλη αντιδικία η οποία υπήρχε με μέλη της οικογένειάς του και κυρίως την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και την εξαδέλφη του, Ελπινίκη.

Ως γνωστόν και όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» πριν από λίγους μόλις μήνες, ο κλινήρης Άκης είχε καταφέρει να ηχογραφήσει ένα σύντομο μήνυμα αναφερόμενος στη σχέση με την εξαδέλφη του, εναντίον της οποίας είχε στραφεί και δικαστικά.

«Είμαι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην βουλευτής και υπουργός. Υπέστην δίωξη, bullying και εκδικήσεις. Ηθικές και πολιτικές. Με υπονόμευση από την εξαδέρφη μου και τους συνεργάτες της. Σκοπός τους ήταν να βλάψουν τη γυναίκα μου, εμένα και τον γιο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη συγγενή του ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση (!) και υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη συμπεριφορά τους».

Μάλιστα, μέσω εξωδίκου, ο πρώην υπουργός κατηγορούσε την Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου ότι «από την εποχή που ήμουν υπουργός έως και σήμερα χρησιμοποιείτε το όνομά μου και τη μακρινή συγγένειά μας προκειμένου να προσπορίζεστε οφέλη τα οποία δεν σας ανήκουν», αλλά και ότι του έκλεψαν από ατζέντες μέχρι έπιπλα στο γραφείο της Κομνά Τράκα.

«Γνωρίζω, έχετε κλέψει τις ατζέντες μου (από το γραφείο των γραμματέων μου) και απευθύνεστε σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου για να πλουτίζετε, και προσωπικά μου αντικείμενα (έπιπλα, φακέλους, έγγραφα, υλικό του προσωπικού – ιστορικού αρχείου μου, αντικείμενα αξίας κ.λπ.) τα οποία ξέρω ότι άλλα είναι στο γκαράζ σας και άλλα τα έχετε πουλήσει. Μερικά από τα έγγραφα, δε, τα έχετε πουλήσει σε αντιπάλους μου.

Άλλωστε, δεν μπορώ να παραλείψω το “πλιάτσικο” που έχετε κάνει όχι μόνο στο γραφείο μου (κλειδιά του οποίου έχετε παρακρατήσει), αλλά και στο σπίτι μου (στη ∆. Αρεοπαγίτου). ∆εν ξεχνώ ότι χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα από τις ατζέντες μου, είχατε απευθυνθεί σε φίλο μου στην Κύπρο προκειμένου να του αποσπάσετε χρηματικά ποσά, δήθεν για θεραπεία μου, η οποία όμως κόστιζε 150 ευρώ μόνον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βίκυ Σταμάτη Άκη Τσοχατζόπουλο

Από την πλευρά της και η Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου είχε απαντήσει μέσω εξωδίκου κάνοντας λόγο για ασύστολα ψεύδη εκ μέρους του πρώην υπουργού. «…∆ιαβάζοντας το περιεχόμενό της, πραγματικά αναρωτιέμαι αν εσύ έχεις ζητήσει και έχεις εγκρίνει να γραφτούν αυτά τα αποκυήματα της φαντασίας για εμάς… Έξι μήνες μετά την αποφυλάκισή σας, εσύ και η σύζυγός σου ήρθατε στο σπίτι μου ζητώντας τη βοήθειά μου για προσωπικό σας πρόβλημα.

Βλέποντάς σε στην τραγική κατάσταση που βρισκόσουν, αφού δεν μπορούσες να περπατήσεις, να πιάσεις το πιρούνι να φας, ανέλαβα με την κόρη μου να βρούμε κέντρο αποκατάστασης. Πράγματι, σου βρήκαμε και αναλάβαμε τη μετακίνησή σου, διότι η σύζυγός σου δήλωσε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με την αποκατάστασή σου.

Σηκώθηκες από το καροτσάκι, περπατούσες και ήσουν πλέον αυτόνομος και μου είπες χίλια ευχαριστώ για τη βοήθειά μου και ότι είμαι ο φύλακας-άγγελός σου και επειδή σε γνωρίζω πολύ καλά, είμαι σίγουρη ότι το εννοούσες», επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός βρισκόταν σε σφοδρή διαμάχη με την κόρη του Αρετή αλλά και τον πρώην συνεργάτη του, Ιωάννη Σμπώκο, τους οποίους είχε καταγγείλει ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούσαν το όνομά του προκειμένου να προσπορίζονται παράνομα οικονομικά οφέλη.

Μάλιστα, είχε καταγγείλει ότι ο Σμπώκος είχε ενθυλακώσει από γνωστό επιχειρηματικό παράγοντα 10.000.000 ευρώ, βάζοντας στο κόλπο και την Αρετή, η οποία κρατούσε το στόμα της κλειστό επειδή της έδινε 3.000 ευρώ τον μήνα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share