Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Μιχάλης Αρβανίτης - Μένουν μέσα Ηλιόπουλος και Μίχος

Οι... γραφικότητες συνεχίζονται από το ναζιστικό μόρφωμα στις Θερμοπύλες

6 Σεπτεμβρίου 2021 19:09
Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Μιχάλης Αρβανίτης - Μένουν μέσα Ηλιόπουλος και Μίχος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με τον Μιχάλη Αρβανίτη να αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη το καλοκαίρι, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη πέντε ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο του επέβαλε τώρα τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο εκτίουν τις ποινές που, πρωτοδίκως, τους επιβλήθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών, ενώ στον Νίκο Μίχο κάθειρξη έξι ετών (κατά συγχώνευση) με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μεταμέλειας.

Ανάλογη αίτηση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του.

Η... γραφική φιέστα στις Θερμοπύλες

Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, μετά και την καθυστερημένη σύλληψη του Παππά, να βρίσκεται στη φυλακή, ωστόσο μέλη της ναζιστικής οργάνωσης τολμούν και στήνουν φιέστες α λα παλαιά στις Θερομοπύλες.

Ψάλουν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής, έχουν ανάψει καπνογόνα και πυρσούς και ζητωκραυγάζουν για τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού αρχηγό τους.

«Ζήτω ο αρχηγός. Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω η νίκη» φώναξαν.

Οι οπαδοί της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που δεν ξεπερνούσαν τους 100 έμειναν στο σημείο για 45 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας είχε ενημερώσει για τη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών και την εισαγγελία.

Κι όλα αυτά περίπου ένα χρόνο μετά την οριστική καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για δολοφονίες, επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών και κατά συνδικαλιστών.

Το βίντεο ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης αφήνοντας αιχμές για την ανοχή της αστυνομίας απέναντι στους αμετανόητους οπαδούς της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ. «Στην Ελλάδα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνεται χώρος για την αναδιάταξη των ακραίων μορφωμάτων» σημείωσε ο κ. Σαρακιώτης.

Η επανεμφάνιση των οπαδών της Χρυσής Αυγής γίνεται μόλις δυο μήνες μετά τη σύλληψη του φυγόδικου υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά που κρυβόταν για μήνες σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη των ναζιστών, γραφεία της οργάνωσης συνεχίζουν να λειτουργούν, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία πολιτική πρωτοβουλία για την αποζημίωση των θυμάτων της φασιστικής βίας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share