Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η απάντηση Μαξίμου στον Αποστολάκη: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρίμα για την υστεροφημία του

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένει η αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας

31 Αυγούστου 2021 15:06
Η απάντηση Μαξίμου στον Αποστολάκη: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρίμα για την υστεροφημία του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε θρίλερ μετατράπηκε ξαφνικά η υποργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και την ανακοίνωση της εισόδου του στην κυβέρνηση, ο ίδιος... το αρνήθηκε.

Μιλώντας στο OPEN και με δηλώσεις του στο ieidiseis, ο κ. Αποστολάκης εξήγησε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί δεν υπάρχει συναίνεση.

Μετά από το θρίλερ με την υπουργοποίηση Αποστολάκη, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση στην οποία ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργού και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρει:

Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η απάντηση Μαξίμου στον Αποστολάκη

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα, ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στην θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

ανασχηματισμός αποστολάκης συριζα

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο[3], παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.[4] Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου[5] και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Ένα εξ αυτών είναι ο τηλεοπτικός σεφ και διαγωνιζόμενος στο Master Chef, Γιάννης Αποστολάκης

Ανασχηματισμός: Τέλος ο Χρυσοχοΐδης, στο Υγείας ο Πλεύρης, στο Τουρισμού ο Κικίλιας

Η ώρα του ανασχηματισμού έφτασε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Όλες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Συστήνεται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας - Υπουργός: Ευάγγελος Αποστολάκης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τάκης Θεοδωρικάκος

Υπουργός Τουρισμού: Βασίλης Κικίλιας

Υπουργός Υγείας: Θάνος Πλεύρης

Υφυπουργός Υγείας: Μίνα Γκάγκα

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας: Νίκος Χαρδαλιάς

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Σίμος Κεδίκογλου

Υφυπουργός Μεταφορών: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υφυπουργός Υποδομών: Γιώργος Καραγιάννης

Δείτε τις ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

  1. Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
  2. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
  3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
  4. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
  5. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
  6. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
  7. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
  8. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
  9. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
  10. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
  11. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται»
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share