Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιάννης Οικονόμου: Πρόθεση της κυβέρνησης να μην ξανακλείσει η οικονομία

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το σχέδιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού το φθινόπωρο

19 Αυγούστου 2021 14:48
Γιάννης Οικονόμου: Πρόθεση της κυβέρνησης να μην ξανακλείσει η οικονομία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρεμιέρα στις ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου την περασμένη εβδομάδα μετά τον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει του φθινοπώρου.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην ξανακλείσει η οικονομία, ενώ προχώρησε και σε μια δριμεία κριτική προς τους ανεμβολίαστους.

Όπως είπε, οι ανεμβολίαστοι πολίτες έχουν μόνο δύο επιλογές: είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και τα κοντινά τους πρόσωπα, αναφέροντας μάλιστα ότι το δεύτερο «δεν είναι απλά λάθος, είναι άδικο και ηθικά απαράδεκτο».

Κάλεσε, τέλος, όσους επιστρέφουν από τις διακοπές να κάνουν τεστ και να δώσουν έμφαση στα μέτρα προστασίας.

Αυτός είναι ο Γιάννης Οικονόμου

Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει πλέον ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Οικονόμου.

Η ανάληψη των καθηκόντων για τον βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας γίνεται στο πλαίσιο του μίνι ανασχηματισμού ο οποίος ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1973, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία ωστόσο δεν εξελέγη.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019 με την Νέα Δημοκρατία. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πλέον ορίζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share