Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέος ανασχηματισμός στην κυβέρνηση: Οι αποφάσεις που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

13 Αυγούστου 2021 09:35
Νέος ανασχηματισμός στην κυβέρνηση: Οι αποφάσεις που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε νέο ανασχηματισμό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τις αλλαγές, που έκανε ο πρωθυπουργός, κάτι που ήδη προβλεπόταν.

Ανάμεσα σε αυτές, θα προσέξει κανείς πως υπάρχει νέος υπουργός Επικρατείας, ο Άκης Σκέρτσος, ενώ ο Ιωάννης Οικονόμου είναι ο καινούγιος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Το σενάριο πρόωρων εκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα, με τον ίδιο να τοποθετείται τόσο για το σενάριο πρόωρων εκλογών όσο και για όσα δήλωσε εσχάτως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι πρόωρες εκλογές είναι μη επιλογή, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος ότι η πορεία της οικονομίας θα είναι καλή το επόμενο διάστημα, επικαλούμενος τόσο τα στοιχεία για τον τουρισμό, όσο και τη χρηματοδότηση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Είπε δε πως η χώρα έχει δημοσιονομική ευελιξία τουλάχιστον για το 2022. «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει με τον κορονοϊό το επόμενο διάστημα αλλά καλώ τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν», σημείωσε. «Το γεγονός ότι διαχειριστήκαμε πολλές κρίσεις είναι μια πραγματικότητα αλλά όχι άλοθι για να μην προχωράμε το κυβερνητικό έργο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν βλέπω σε καμία κυβέρνηση γιατί θα έπρεπε να αναζητήσει η κυβέρνηση νωπή λαϊκή εντολή, μάλλον ένδειξη αδυναμίας θα ήταν αυτό», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είπε πως «ο ρόλος ενός υπουργού δεν είναι μόνο να συντονίζει, αλλά να βρίσκεται κοντά στις δυνάμεις και να τις ενθαρρύνει. (…) Αυτό έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Προτιμώ έναν υπουργό που είναι παρών στο πεδίο παρά κάποιον που είναι εξαφανισμένος». «Ο ρόλος ενός υπουργού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δεν είναι μόνο να συντονίζει αλλά να βρίσκεται και κοντά στις δυνάμεις, να τις ενθαρρύνει, όχι κατ' ανάγκη να τις κατευθύνει γιατί αυτή είναι δουλειά των προϊσταμένων της Πυροσβεστικής. Νομίζω ότι αυτά έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο κ. Χαρδαλιάς αλλά και όλοι με τον τρόπο μας, άρα το τι μπορούμε και το τι πρέπει να κάνουμε, ποια είναι τα όρια του ρόλου μας είναι απολύτως σαφές και κατανοητό. Προτιμώ έναν υπουργό ο οποίος είναι παρών στο πεδίο παρά κάποιον ο οποίος είναι εξαφανισμένος», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share