Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν ο Γιώργος και η Μαρίνα Πατούλη

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταθέσεων ανήκει στη Μαρίνα Πατούλη

29 Ιουλίου 2021 14:23
Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν ο Γιώργος και η Μαρίνα Πατούλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δημοσιότητα δόθηκε το Πόθεν Έσχες του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της συζύγου του Μαρίνας Πατούλη.

Όπως προκύπτει από την ανάρτηση των δηλώσεων Πόθεν Έσχες των πολιτικών, ο κ. Πατούλης και η σύζυγός του εμφάνισαν εισόδημα ύψους 92.000 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η πώληση ενός ΙΧ. Οι καταθέσεις τους ανέρχονται σε περίπου 84.000 ευρώ, με το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό να ανήκει στην κυρία Μαρίνα Πατούλη.

Γιώργος Μαρίνα Πατούλη πόθεν έσχες

Ο κ. Πατούλης και η σύζυγός του διατηρούν αρκετά ακίνητα. Μεταξύ αυτών, είναι τρεις μονοκατοικίες 278 τετραγωνικών, 65 και 75 τ.μ. (+57τ.μ. βοηθητικοί χώροι) σε Αχαρνές , Ραφήνα και Βοιωτία, αντίστοιχα. Επιπλέον δηλώνουν διαμερίσματα στην Πεύκη (ένα 157 τ.μ. + 15 τ.μ. βοηθητικοί χώροι και ένα άλλο 63 τ.μ.), στο Μαρούσι (124 τ.μ.), στη Νέα Σμύρνη (100 τ.μ. + 30 τ.μ. βοηθητικοί χώροι), καθώς και οικόπεδα σε Αχαρνές και Νέα Σμύρνη.

Ο Γιώργος Πατούλης και η Μαρίνα Πατούλη δήλωσαν δυο ΙΧ. Επιπλέον, εμφανίζονται δάνεια ύψους 230.000 ευρώ από τρεις τράπεζες (και τα τρία στο όνομα του κ. Πατούλη) και μια οφειλή της τάξης των 67.530 ευρώ προς τον δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, με οφειλέτη την κυρία Μαρίνα Πατούλη.

Δείτε το Πόθεν Έσχες του Γιώργου Πατούλη εδώ

Πόθεν έσχες Κυριάκου Μητσοτάκη: Αυτή είναι η περιουσία του πρωθυπουργού

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξαιτίας και της κόντρας που έχει ξεσπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για ανακριβείς δηλώσεις επί τέσσερα χρόνια.

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του 2020 για τη χρήση του 2019 δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα ύψους 82.021,81 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.800 ευρώ από ακίνητα. Πόθεν έσχες Κυριάκου Μητσοτάκη σπίτι

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δήλωσε το 2020, για τη χρήση του 2019, συνολικά εισοδήματα ύψους 64.671,95 ευρώ. Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με καθημερινές ανταλλαγές πυρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανακριβείς δηλώσεις επί τέσσερα χρόνια, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απαντά ότι πρόκειται για αθλιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ακριβώς προηγούμενη οικονομική χρήση, δηλαδή του 2018, ο πρωθυπουργός δήλωσε συνολικά εισοδήματα 41.067 ευρώ, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι εισοδήματα 89.334 ευρώ εκ των οποίων τα 48.300 ευρώ προέρχονται από ακίνητα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στη BNP συνολικής αξίας περίπου 23.000 ευρώ.

Η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει, επίσης, δύο θυρίδες που έχει μισθώσει, ενώ είναι πληρεξούσιος σε ακόμη μία θυρίδα στην ίδια τράπεζα. Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει περίπου 8.000 ευρώ και 500 δολάρια, ενώ η κ.Γκραμπόφσκι περίπου 530.000 ευρώ. Μητσοτάκης: Kατοχή ή μερίδιο σε συνολικά 36 ακίνητα Σε ακίνητη περιουσία, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνουν κατοχή ή μερίδιο σε συνολικά 36 ακίνητα, μεταξύ των οποίων μονοκατοικίες σε Χανιά, Γλυφάδα και Βρετανία.

Σε οχήματα, Μητσοτάκης και Γκραμπόφσκι δηλώνουν πλήρη ή μερική ιδιοκτησία σε συνολικά 6 αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό. Σε εταιρείες, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συμμετοχή στον "Κήρυκα Χανίων", ενώ η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει τις εταιρείες Zeus + Dione AE και την "Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ".

Όσον αφορά τα δάνεια, ο κ Μητσοτάκης δηλώνει συνοφειλέτης κατά το 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ στην Πειραιώς με το υπολειπόμενο ποσό στα 281.892 ευρώ καθώς και συνοφειλέτης κατά το 1/2 σε δάνειο 150.000 με το υπολειπόμενο ποσό στα 43.756 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει συνοφειλέτης σε σειρά δανείων, μεταξύ των οποίων και σε δάνειο ύψους 900.000 ευρώ από την Πειραιώς με το υπόλοιπο οφειλής στα 858.457 ευρώ.

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

Δείτε το πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών ΕΔΩ

Τι απαντά ο πρόεδρος της επιτροπής για την αρχειοθέτηση

Με ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων τέθηκαν στο αρχείο οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της επιτροπής Πόθεν Εσχες Θανάση Μπούρα.

Ο κ. Μπούρας απαντώντας σε δημοσιεύματα που μιλούν για απόπειρα «κουκουλώματος» αλλά και στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί το ζήτημα που σήμερα εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχειοθετήθηκε πριν από μόλις ένα μήνα με την σύμφωνη γνώμη και του… ΣΥΡΙΖΑ.

πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Αναλυτικά ο πρόεδρος εξηγεί:

«Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου περι απόπειρας δήθεν «κουκουλώματος» από την Επιτροπή, ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη» και προσθέτει «η απόφαση ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθές αντικαταστάθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη».






 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share