Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Να ζητήσω συγγνώμη επειδή έκανα σαρδάμ;" - Η απολογία του Άδωνι για το «Ακενοτούμπο»

Το λάθος του ήταν ένα σαρδάμ

26 Ιουλίου 2021 14:38
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κορυφαίος παίκτης παγκοσμίως. Κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του MVP δύο φορές στη μέχρι τώρα καριέρα του και φέτος να οδηγήσει τους Μιλγουόκι Μπακς στο πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από 50 χρόνια και να αναδειχθεί κορυφαίος των τελικών.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Greek Freak όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν και παγκοσμίως, και για το λάθος που είχε κάνει στο όνομά του πριν από μερικά χρόνια ρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και με αφορμή την τεράστια επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μπακς και την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, ρωτήθηκε αν αισθάνεται ότι πρέπει να του ζητήσει συγγνώμη γιατί είχε αποκαλέσει τον Έλληνα διεθνή «Ακενοτούμπο» σε τηλεοπτική του εμφάνιση. Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως το λάθος του ήταν ένα σαρδάμ και πως συγγνώμη πρέπει να του ζητήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον βρίζουν. Τόνισε μάλιστα πως είχε ξεκαθαρίσει πως είναι σαρδάμ στην ίδια εκπομπή.

 'Να ζητήσω συγγνώμη επειδή έκανα σαρδάμ;' - Η απολογία του Άδωνι για το 'Ακετονούνμπο'

Αναλυτικά ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Για την υπόθεση Αντετοκούνμπο, αισθάνεστε ότι πρέπει να ζητήσετε μία συγγνώμη από τον ίδιο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Να ζητήσω συγγνώμη επειδή έκανα σαρδάμ; Τώρα μιλάτε σοβαρά;

Δημοσιογράφος: Σαρδάμ ήταν;

Άδωνις Γεωργιάδης: Από την πρώτη μέρα είπα ότι έκανα σαρδάμ. Δεν έχετε κάνει σαρδάμ στην ζωή σας; Συγγνώμη πρέπει να μου ζητήσουν όλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που με βρίζουν εδώ και δύο χρόνια για ένα σαρδάμ που το είπα στην ίδια εκπομπή «συγγνώμη έκανα σαρδάμ». Αλλά τέτοιοι είστε. Όχι εσείς προσωπικά, οι ΣΥΡΙΖΑΟΙ... Φαρισαίοι, υποκριτές και ψεύτες. Λες και δεν έχει κάνει σαρδάμ ο Τσίπρας στην ζωή του.

Δείτε το απόσπασμα στο τέλος του βίντεο:

Απίστευτη επίθεση του Γιώργου Τράγκα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Βγήκες την ώρα που πεινάμε να…»

Σε μια απίστευτη επίθεση, που θυμίζει εκείνη του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, έστω κι αν ήταν πιο ήπια, προχώρησε ο Γιώργος Τράγκας έναντι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μη σκεπτόμενος πως δεν έχει ανάγκη καμία ελληνική κυβέρνηση, αλλά βλέποντας αντί αυτού έναν άνθρωπο που «παίζει το παιχνίδι τους».

Ο γνωστός δημοσιογράφος, πετώντας «καρφιά» σε πολλούς σχετικά με την κατάσταση για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο, κατηγορώντας μεταξύ άλλων και ουκ ολίγους συναδέλφους του, μίλησε και για τον Έλληνα σούπερ σταρ, που διαφημίζει το όνομα της χώρας μας σε όλο τον πλανήτη, αλλά κάθε άλλο παρά φαίνεται να υπολογίζει κάτι τέτοιο.

Ο Τράγκας τον κατηγορεί, ότι κάνει συμφωνίες με εταιρείες και υπογράφει συμβόλαιο στους Μιλγουόκι Μπακς αξίας 228 εκατομμυρίων δολαρίων, διαλέγοντας λανθασμένη στιγμή να… υπακούσει στις οδηγίες της κυβέρνησης, χωρίς φυσικά να αναφέρεται μέσω του άρθρου του στο chashonline.gr στο πλούσιο κοινωνικό του έργο, το οποίο και δεν επιδιώκει, μάλιστα, να διαφημίσει.

Δεν είναι αυτό, άλλωστε, που μοιάζει να ενδιαφέρει το δημοσιογράφο, παρά μόνο οποιαδήποτε αφορμή μπορεί να βρει, προκειμένου να ψέξει οποιονδήποτε δε συμφωνεί μαζί του, επιχειρώντας «δολοφονία χαρακτήρα», όπως πολλοί έχουν κάνει απέναντι στον Γιάννη, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Ο Γιάννης, άλλωστε, δε… βλέπει κανέναν τους.

Γιώργος Τράγκας εναντίον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Δείτε το άρθρο του Γιώργου Τράγκα

«Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι λένε ότι η υπόθεση με τον covid19, την πανδημία, τα ακραία μέτρα που λαμβάνονται και αυτήν την εμφανή προώθηση της ψηφιακής κανονικότητας και του απόλυτου ελέγχου των προσωπικών δεδομένων, μυρίζει έντονα. Όλη η Ευρώπη, όλη η Ελλάδα, η πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι ούτε συνωμοσιολόγοι ούτε αρνητές του ιού ούτε ανήκουν επισήμως ή ανεπισήμως στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Είναι άνθρωποι με το «κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Οι περισσότεροι πολίτες στην Ελλάδα αλλά και στη Γηραιά Ήπειρο αναρωτιούνται πώς εξαφανίστηκαν οι θάνατοι από άλλες ασθένειες, πώς χάθηκαν από τις ειδήσεις, από όλα τα ιατρικά προγράμματα τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι καρκίνοι. Και οι πάντες θέλουν να ασχολούμεθα με μια ασθένεια που έχει θνησιμότητα 0,05%, κάτω των 70 ετών, και επί του καθολικού πληθυσμού 0,15%. Δηλαδή δύο τοις χιλίοις επί των νοσούντων.

Είναι αλήθεια, συνωμοσιολόγος ή αρνητής, κάποιος που παρακολουθεί και εμπιστεύεται τα επίσημα δελτία επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ; Είναι συνωμοσιολόγος ή αρνητής κάποιος που απορεί γιατί τα κυβερνητικά κανάλια δεν λένε ότι το 96% των θανάτων που χρεώθηκαν στον covid19 ήταν Έλληνες άνω των 70 ετών, με διάμεση ηλικία τα 79 έτη, και ότι έπασχαν από καρδιαγγειακά, αρρύθμιστο διαβήτη, καρκίνο, υπέρταση και άλλες ασθένειες πολύχρονης φθοράς;

Όλοι στην Ευρώπη πλέον απορούν για την τρέλα που επικρατεί για έναν υπαρκτό ιό που οι περισσότεροι το περνάνε ασυμπτωματικά. Οι συνάδελφοι παίρνουν συνεντεύξεις με κάποιους που αφηγούνται την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που πέρασαν έχοντας κορονοϊό. Αλλά ποτέ δεν κάνουν ρεπορτάζ για τους 120 χιλιάδες Έλληνες που πεθαίνουν κάθε χρόνο. Ποτέ δεν κάνουν ρεπορτάζ για τους εκατοντάδες θανάτους που έχουμε κάθε μέρα από καρκίνο και καρδιαγγειακά.

Παντού σε όλο τον κόσμο απορούν γιατί φωνάζουν τόσο πολύ όταν αρρωσταίνει ένας νεαρός από κορονοϊό, αλλά δεν φωνάζουν ούτε για την υπόλοιπη νοσηρότητα ούτε για τους υπέργηρους που εξέρχονται μετά από μερικές μέρες από τα νοσοκομεία, επειδή τους χορηγούνται τα καλύτερα φάρμακα ή επειδή δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, και τελικά βγαίνουν αλώβητοι από τη δοκιμασία του covid19.

Εδώ και μερικά 24ωρα, ενώ «κροταλίζουν τα πολυβόλα του φόβου και του πανικού», ενώ ο κύριος Χρυσοχοΐδης απειλεί να «σφραγίσει» ένα ένα τα σπίτια των περιοχών της Βορείου Ελλάδος, το βράδυ η Σία Κοσιώνη, στον Αντώνη Σρόιτερ και στους άλλους, καθώς και οι συνάδελφοι που παρουσιάζουν το ρεπορτάζ για την επιδημία, μιλάνε για μείωση όλων των δεικτών του ιικού φορτίου.

Ετοιμάζουν τον κόσμο για τον εμβολιασμό προκειμένου να πούνε μετά ότι τα ακραία μέτρα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό θα μας βγάλουν από την κρίση. Δεν είναι ανάγκη να είσαι ούτε αρνητής ούτε συνωμοσιολόγος για να αντιληφθείς ότι η υπερβολή των ακραίων μέτρων εντάσσεται σε ένα γιγαντιαίο πείραμα το οποίο έχει να κάνει με την αλλαγή της παγκόσμιας οικονομίας και τη στροφή σε μια ψηφιακή εποχή. Αυτή η ψηφιακή στροφή περιλαμβάνει ισοπέδωση των δημοκρατικών θεσμών, εξάλειψη των ατομικών δικαιωμάτων και σβήσιμο της ελευθερίας της έκφρασης.

Οι συμφωνίες του Μητσοτάκη και του ΣΚΑΪ με τον Μπιλ Γκέιτς, οι στενές επαφές με την Pfizer που συνεργάζεται στενά με την BioNTech, τους πλουσιότερους Γερμανούς χορηγούς της Μέρκελ, οι τηλεοπτικές συμπαραγωγές ΣΚΑΪ -Microsoft με συμμετοχή μεγαλοστελεχών του Γκέιτς και του ιδίου του πρωθυπουργού, η επιδιωκόμενη στροφή της οικονομίας και της ζωής μας σε οτιδήποτε έχει σχέση με e-shopping, clickaway, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία και τηλε-απομόνωση, εντάσσονται σε όλο αυτό το βρώμικο σχέδιο. Με εργαλείο τον covid19, ο κύριος Μητσοτάκης αφάνισε την εθνική οικονομία μας και τρώει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, για να ανοίξει τον δρόμο στην εγκατάσταση γερμανικών εταιρειών, που θα χρησιμοποιούν τους Έλληνες ως δούλους.

Η απομόνωση με τοπικά lockdownsολόκληρων περιφερειών που κηρύσσονται «κόκκινες» λόγω υψηλού ιικού φορτίου, είναι ο προθάλαμος των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και των γερμανικής έμπνευσης καντονίων, που ήταν πάντα ένα σχέδιο του Σόρος. Αποκλειστικές οικονομικές ζώνες με αμειβόμενους φτηνούς εργάτες τύπου Ενδοκίνας.

Χθες το βράδυ ήταν πραγματικά αποθέωση το γκάλοπ του ΣΚΑΪ που επεσήμανε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πιστεύει ότι μόνον ο Μητσοτάκης και η ΝΔ θα υλοποιήσει την στροφή στην ψηφιακή τεχνολογία και στο ψηφιακό κράτος. Κλείνοντας το επεσήμανε και ο Αλέξης Παπαχελάς. Εσείς πιστεύετε ότι μπαίνει τυχαία το ερώτημα σε ένα τέτοιο γκάλοπ για το ποιος μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα τη στροφή στην ψηφιακή τεχνολογία; Εσείς πιστεύετε ότι όλοι μαζί οι Έλληνες φωνάζουν «Ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης»;

Καταρχάς ποιος μπορεί να ρωτήσει έναν ολόκληρο λαό που πεινάει και έχει κλείσει τα μαγαζιά του για το αν ενδιαφέρεται για την στροφή στην ψηφιακή τεχνολογία; Ο διατεταραγμένος πρωθυπουργός έχει κλείσει βρώμικες οικονομικές συμφωνίες τόσο με τον Γκέιτς όσο και με τον Σόρος. Φυσικά όλες τελούν υπό την έγκριση του Βερολίνου. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την έγκριση της Καγκελαρίας. Χωρίς να πούνε «ναι» οι Γερμανοί.

Οι Γερμανοί προστάζουν για το ποιο εμβόλιο θα πάρουμε, από πού και πότε. Το τέταρτο Οικονομικό Ράιχ ορίζει ποια θα είναι ζωή στο προτεκτοράτο. Ο Μητσοτάκης είναι μια μαριονέτα, ένας περιφερειάρχης που εφαρμόζει ό,τι του λένε οι Γερμανοί, προκειμένου να έχει το ελεύθερο να κάνει τις δουλειές που θέλει ο ίδιος, η σύζυγός του και τα μέλη της οικογενείας του.

Ο «μάγος» του Μπάσκετ, ο «σούπερμαν» του NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιστρατεύτηκε από την κυβέρνηση για να πει στον ελληνικό λαό ότι τώρα πρέπει να παίξει άμυνα, δηλαδή να κλειστεί στα σπίτια του, να υπακούσει στις οδηγίες της κυβέρνησης και να εμβολιαστεί καθολικά. Έχω την αίσθηση ότι κακή στιγμή διάλεξε η κυβέρνηση να τον χρησιμοποιήσει. Κακή στιγμή δέχτηκε και ο ίδιος να ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική προπαγάνδα.

Βγήκε τη στιγμή που οι πεινασμένοι συμπατριώτες του, αυτοί που είναι άνεργοι και με κλεισμένα τα μαγαζιά, έμαθαν ότι αυτός θα εισπράξει 228 εκατ. δολάρια αμοιβές σε τέσσερα χρόνια από την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς. Βγήκε σε κακή στιγμή γιατί η τηλεόραση κατακλύζεται από χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις του τόσο στην Aegeanόσο και στην Protergia, και αύριο ίσως να τον δούμε να διαφημίζει αντισηπτικά ή σοκολάτες ή τη Microsoft.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον σταρ στον «χορό των δισεκατομμυρίων δολαρίων». Το Μαξίμου έκανε τραγικό λάθος να πιστέψει ότι βάζοντας τον Αντετοκούνμπο κυβερνητική προπαγάνδα θα πείσει τους πεινασμένους Έλληνες ότι υπάρχει αύριο, υπάρχει ελπίδα, ότι πρέπει να περιμένουν από τον Μητσοτάκη για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Κατά τη γνώμη μου, ο δημοφιλής Γιάννης δεν υπολόγισε καλά τα πράγματα «παίζοντας το παιχνίδι» της κυβέρνησης. Ο Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να εγγυηθεί στους Έλληνες ότι αν κάνουν το εμβόλιο δεν θα έχουν παρενέργειες. Ήδη ο κυβερνητικός εσμός, η ψηφιακή πολιτική συμμορία ζητάει από τους Έλληνες να υπογράψουν συναίνεση ότι ουδεμία ευθύνη έχει η φαρμακευτική εταιρία και φυσικά η κυβέρνηση από τυχόν παρενέργειες μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς και τα χρυσοπληρωμένα κανάλια αποφεύγουν να σταθούν στο γεγονός ότι οι εταιρίες που παράγουν το εμβόλιο, όπως η AstraZeneca,έχουνήδη εξασφαλίσει την εξαίρεσή τους από αποζημιώσεις που θα ζητηθούν από τυχόν παρενέργειες του εμβολίου εναντίον του covid 19. Η πασίγνωστη AstraZeneca (όπως η Pfizer και ηModerna) έχει ήδη εξασφαλίσει μέσω ειδικών νομικών ρητρών τα συμβόλαιά της με τις κυβερνήσεις που θα αγοράσουν τα εμβόλια. Έχει ήδη εξασφαλίσει εξαίρεση από αποζημιώσεις για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου.

Έτσι αν κάποιος που θα εμβολιαστεί υποχρεωτικά παρουσιάσει οποιαδήποτε παρενέργεια, προσωρινή ή μόνιμη βλάβη ή πεθάνει, δεν θα δικαιούται να στραφεί εναντίον της εταιρίας αλλά μόνο κατά της κυβέρνησής του. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca αρνήθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να πει σε ποιες κυβερνήσεις παραχώρησαν την ασυλία.

Οι εντελώς σάπιοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γνωρίζοντας τις συμφωνίες των πολυεθνικών εταιρειών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος, προκειμένου να μην σαρωθούν από τις λαϊκές αντιδράσεις σε περίπτωση προσωρινών ή μόνιμων βλαβών ή θανάτου, κυκλοφόρησαν, όπως όλοι είδατε, ένα χαρτί συναίνεσης που πρέπει να υπογράψει όποιος πάει για εμβολιασμό. Δηλαδή να μην υπάρξει ποινική ευθύνη για τον αρμόδιο υπουργό ή για εκείνους που έσπρωξαν τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο.

Είναι τόσο βρώμικη η σημερινή κυβέρνηση, είναι τόσο σάπιος ο σημερινός πρωθυπουργός που αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολέψει η ζωή εκείνων που δεν θα κάνουν το εμβόλιο εθελοντικά. Δηλαδή ο διατεταραγμένος λέει ότι μπορεί να μην ταξιδεύουν ή να μην μπορούν να πάνε στους χώρους εργασίας ή να εισέλθουν σε κάποιο ρεστοράν. Όλο αυτό είναι εντελώς βρώμικο και ανήθικο».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share