Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Θα κάνουμε επίθεση σε όσους πιστεύουν αντιεπιστημονικά πράγματα» - «Εμφύλιος» κυβέρνησης-αντιεμβολιαστών και το μήνυμα Μητσοτάκη

«Είστε ελεύθεροι να πράξετε όπως θέλετε αλλά θα κάτσετε στο σπίτι σας»

23 Ιουλίου 2021 12:36
Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Θα κάνουμε επίθεση σε όσους πιστεύουν αντιεπιστημονικά πράγματα» - «Εμφύλιος» κυβέρνησης-αντιεμβολιαστών και το μήνυμα Μητσοτάκη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Εμφύλιος» κυβέρνησης-αντιεμβολιαστών έχει ξεκίνήσει καθώς μετά το μήνυμα-απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου ότι «Θα κάνουμε επίθεση σε όσους πιστεύουν αντιεπιστημονικά πράγματα» θέτοντας στο «στόχαστρο» όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

«Εγώ αναγνωρίζω την ελευθερία συνείδησης και αυτόν που δεν θέλει να το κάνει αλλά όμως όταν πρόκειται για το πως θα οργανώσουμε την κοινή μας ζωή εκεί ισχύει η συλλογική ισχύ, αν θες εσύ για λόγους συνείδησης για λόγους πιστεύω να μην το κάνεις να κάτσεις στο σπίτι».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώ τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν

Το καθήκον των κυβερνήσεων να φωτίσουν τον κόσμο της ψυχικής υγείας, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «παραμένει σκοτεινός», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και διεξάγεται στο Καβούρι.

Παράλληλα, κάνοντας αναφορά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν.

«Είναι καθήκον μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας γιατί αυτή η εκδήλωση θα καταλήξει σε σημαντικά συμπεράσματα, από τα οποία θα ωφεληθούν όλες οι χώρες ενόψει μίας σοβαρής απειλής που προϋπήρχε της πανδημίας και αναδείχθηκε κατά τη διάρκειά της», υπογράμμισε.

«Μιλάμε για βασικό συστατικό της υγείας. Προϋποθέτει δράσεις τώρα», σχολίασε, ενώ ανέφερε πως κατά την περίοδο της πανδημίας ο σωματικός πόνος συνοδεύεται πολλές φορές από ψυχικό πόνο και εκδηλώνεται με πολλές μορφές.

Μητσοτάκης εμβολιασμός εκπαιδευτικών

«Κοντά στον Γολγοθά αυτών των ασθενών υπάρχει ο θρήνος των συγγενών τους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «αναμφίβολα η ψυχική υγεία είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, απαιτούνται δράσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία και ένα πρώτο βήμα είναι να συζητάμε περισσότερο και πιο ανοικτά.

«Να μιλάμε ανοικτά για το στίγμα, το οποίο συχνά συνοδεύει την ψυχική ασθένεια», υπογράμμισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο εμβολιασμός δεν θα είναι ποτέ υποχρεωτικός για τα παιδιά»

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες στην Μεσσηνία, ο εμβολιασμός δεν θα είναι ποτέ υποχρεωτικός για τα παιδιά.

Ειδικότερα, κατά την περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Μεσσηνία και σε συζήτηση που είχε με πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τις ηλικίες 12 ετών και άνω.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός και πως οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση. Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

Μητσοτάκης παιδιά εμβολιασμός

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share