Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Μέρκελ - Viral βίντεο: Κοιμόταν όρθια σε τηλεδιάσκεψη με πολίτες

Τι συμβαίνει και δεν μπορεί να κρατήσει τα μάτια της ανοιχτά;

15 Ιουλίου 2021 14:24
Μέρκελ - Viral βίντεο: Κοιμόταν όρθια σε τηλεδιάσκεψη με πολίτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαστάσεις πήρε το βίντεο που δείχνει την Άνγκελα Μέρκελ να κλείνει τα μάτια σαν να κοιμάται για μερικά δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με πολίτες στη Γερμανία. Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το Reuters γράφοντας στη συνοδευτική λεζάντα: «Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδόν κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης».

Η Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε για τις εμπειρίες της πανδημίας με συνολικά 12 άτομα ηλικίας 25 έως 85 ετών σε μια τηλεδιάσκεψη που κράτησε συνολικά 1,5 ώρα. Στόχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου είναι να διατηρεί την επαφή της με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε στην αρχική της τοποθέτηση το θέμα της αλληλεγγύης τονίζοντας ότι «θέλουμε να προστατέψουμε κυρίως τους ηλικιωμένους γιατί είναι ιδιαιτέρως ευάλωτοι απέναντι στον κορωνοϊό».

«Όλα τα μέλη της κοινωνίας πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτό τον σκοπό. Και τώρα οι νέοι λένε ότι είναι η δική μας σειρά ακόμα» σημείωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πάντες να αξιοποιήσουν τη μεγάλη διαθεσιμότητα στα εμβόλια για όλους όσοι βρίσκονται σε ηλικία άνω των 12 ετών.

Βρήκαμε… αντί-Μέρκελ: Αυτός είναι ο διάδοχός της στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να συμπεριλαμβάνουμε καθημερινά στο λεξιολόγιο μας το όνομα της Άνγκελα Μέρκελ και, συνήθως, χωρίς πρόθεση να εγκωμιάσουμε τη Γερμανίδα καγκελάριο, αλλά φαίνεται πως σύντομα πρέπει να συνηθίσουμε το όνομα του Άρμιν Λάσετ, καθώς αυτός είναι ο διάδοχός της στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Έπειτα από δύο ψηφοφορίες ο κ. Λάσετ έλαβε 521 ψήφους, στο πλαίσιο του συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται χθες και σήμερα εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Ο δεύτερος φιναλίστ Φρίντριχ Μερτς έλαβε 466 ψήφους.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να επικυρωθεί και με την επιστολική ψήφο των 1001 συνέδρων, η οποία θα καταμετρηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Άρμιν Λάσετ: Ο ηγέτης που «έδειξε» η Μέρκελ

Kατά την διάρκεια της ομιλίας του, πριν από λίγο, ο Λάσετ είχε τονίσει: «Η φήμη της Μέρκελ μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: εμπιστοσύνη», τη στιγμή που η καγκελάριος δίνει μια μεγάλη «μάχη» με τους υπόλοιπους ηγέτες για την πανδημία.

«Η φήμη της Μέρκελ μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: εμπιστοσύνη», τόνισε ο κ. Λάσετ και πρόσθεσε ότι «θα κερδίσουμε μόνο αν παραμείνουμε στο κέντρο», προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκσυγχρονισμός με συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών Πρασίνων-Αριστεράς και δείχνοντας το παράδειγμα των ΗΠΑ σχετικά με τον κίνδυνο μια χώρα να οδηγηθεί στην πόλωση. Επισήμανε ακόμη την συμμαχία του με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για μια θέση αντιπροέδρου του CDU και ζήτησε περισσότερες γυναίκες σε όλα τα πόστα, όχι μόνο στην κορυφή. Ο αρχηγός του κόμματος ή ο καγκελάριος δεν είναι ο διευθύνων σύμβουλος μια εταιρίας, αλλά ο καπετάνιος μιας ομάδας. Και η χώρα χρειάζεται έναν καπετάνιο που θα ενώσει, συνέχισε ο κ. Λάσετ, σε μια έμμεση αιχμή προς τον αντίπαλό του, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος επέστρεψε στην πολιτική έπειτα από καριέρα σε μεγάλες εταιρίες, ενώ θεωρείται, γενικά, συντηρητικότερος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share