Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Σάλος με σεξιστικό πρωτοσέλιδο εναντίον της Δόμνας Μιχαηλίδου: Οργή στα social media και συμπαράσταση στην υφυπουργό

Απίστευτη επίθεση για τη δήλωσή της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

15 Ιουλίου 2021 08:22
Σάλος με σεξιστικό πρωτοσέλιδο εναντίον της Δόμνας Μιχαηλίδου: Οργή στα social media και συμπαράσταση στην υφυπουργό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σάλος έχει «ξεσπάσει» δημόσια με ένα σεξιστικό πρωτοσέλιδο κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία δέχθηκε σκληρή κριτική για την τοποθέτηση περί απόλυσης όσων αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά οι γραμμές ξεπεράστηκαν.

Στο άκρως προσβλητικό για τη γυναικεία υπόσταση παραλήρημα του συντάκτη και κατ' επέκταση και της διοίκησης του «φύλλου» που το ενέκριναν προς δημοσίευση, γίνεται ολομέτωπη επίθεση στη κ. Μιχαηλίδου με αφορμή το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε εργαζομένους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και των υγειονομικών.

Μακελειό για Μιχαηλίδου

Εκτός των σεξιστικών σχολίων, στο δημοσίευμα η υφυπουργός χαρακτηρίζεται ως «εκβιάστρια» που «κόβει τους μισθούς των ανεμβολίαστων», κατηγορίες που δεν έχουν καμία βάση και λογική και οι οποίες δίνουν τροφή στις θεωρίες συνομωσίας αρνητών και ψεκασμένων. Άλλωστε είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη εφημερίδα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε αυτού του είδους το ακροατήριο, με αρκετό κόσμο όμως να υποστηρίζει τη Μιχαηλίδου.

Τα... πήρε πίσω η υφυπουργός

Σε ανασκευή των πρωινών δηλώσεών της περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις προχώρησε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της το μεσημέρι της Τετάρτης η υφυπουργός Εργασίας, επρόκειτο για λάθος διατύπωση. «Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση», ξεκαθαρίζει η κυρία Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τετάρτης (14/7), η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η απόφαση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ελήφθη αφενός λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα και αφετέρου λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού που παρατηρούνται στις τάξεις των εργαζομένων των δομών. Δίνοντας μία εικόνα, είπε χαρακτηριστικά πως το ποσοστό των ασθενών που έχουν εμβολιαστεί είναι υψηλότερο από αυτό των εργαζομένων από τους οποίους ούτε το 50% δεν έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό.

Μιλώντας για το πώς θα λειτουργήσει το πλαίσιο που ανακοινώθηκε η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε πως ο εργοδότης στις δομές, όταν κάποιος εργαζόμενος δεν έχει εμβολιαστεί έως τις 16 Αυγούστου, τότε δεν θα μπορεί να προσέρχεται στην μονάδα φροντίδας. Είναι ευθύνη του εργοδότη να διασφαλίζει πως ο εν λόγω εργαζόμενος δεν θα προσέρχεται για να εργαστεί και κατά συνέπεια δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει μισθό.

Από τις 16 Αυγούστου και ύστερα, μιλώντας για τα κενά στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε πως ο εργοδότης θα μπορεί να προχωρά σε προσλήψεις για να καλύψει τα κενά. Συνεχίζοντας δε, σημείωσε πως σχεδιάζεται να δοθεί μία περίοδος προσαρμογής ή μία περίοδο απόφασης στον εργαζόμενο για να αποφασίσει να εμβολιαστεί. «Στις 16 Αυγούστου εάν δεν έχεις κάνει την πρώτη δόση, φεύγεις με άδεια αποδοχών και στην θέση σου ο εργοδότης προσλαμβάνει κάποιον άλλον. Αυτό που σχεδιάζουμε λοιπόν, είναι αυτή η άδεια να έχει ένα 'ταβάνι', λέμε τώρα, ενός μήνα και μετά ο εργοδότης να μπορεί να πει 'μετά από έναν μήνα, ο ανεμβολίαστος δεν είναι ικανός να προστατεύσει τους ασθενείς' και μετά από ένα διάστημα να μπορεί να απολυθεί», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εργασίας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share