Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης για το ενδεχόμενο 4ου κύματος: Δεν υπάρχουν λεφτά - Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε

Ζοφερή προειδοποίηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

30 Ιουνίου 2021 13:48
Γεωργιάδης για το ενδεχόμενο 4ου κύματος: Δεν υπάρχουν λεφτά - Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, την κατάσταση που μπορεί να διαμορφωθεί στην οικονομία τον χειμώνα, αν η χώρα βρεθεί στη δίνη ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, και αναγκαστεί σε lockdown υπό το βάρος της μετάλλαξης Δέλτα.

Μιλώντας σε επιχειρηματίες με νυχτερινά κέντρα εστίασης για τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, μάλιστα, ρώτησε: "Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζεις σε μας, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα".

Και συμπλήρωσε: "Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα".

Γεωργιάδης για το ενδεχόμενο 4ου κύματος: Δεν υπάρχουν λεφτά - Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε

"Ο εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο"

Ακόμη, τόνισε πως αντιλαμβάνεται την κριτική, ωστόσο δεν έχει καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση από όσους αντιδρούν. "Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test" ανέφερε.

εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο. Η πολιτεία ρυθμίζει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κανονικότητας. Να μην υπήρχε καμία διάκριση, ούτε ιός, ούτε πόλεμος" υπογράμμισε επιπλέον ο υπουργός και παράλληλα, σημείωσε πως ο καθένας έχει την ελευθερία να κάνει την επιλογή του.

Εξέφρασε, βέβαια, τη βεβαιότητα πως θα φτάσουμε το 50 με 60% εμβολιασμών στο τέλους του καλοκαιριού, ωστόσο "θέλει πάνω από 75%".

Γεωργιάδης: Τα προνόμια θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας στους εμβολιασμένους

Την κεντρική ιδέα πίσω από τα νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους που ανακοινώθηκαν αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες.

  • σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και
  • σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Όπως εξήγησε τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες.

Γεωργιάδης: Τα προνόμια θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας στους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία για το freedom pass που αφορά τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ότι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Σχολιάζοντας τα σενάρια που λένε ότι το οικονομικό κίνητρο στους νέους δείχνει… εκλογές στο άμεσο μάλλον, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η ΝΔ έχει προβάδισμα μεγαλύτερα του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στο μέσον της θητείας της και αυτό είναι η απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια.

Freedom Pass: Πως θα αποκτούν την "κάρτα ελευθέρας" και το voucher των 150 ευρώ οι νέοι 18-25;

Στην κάρτα ελευθερίας που θα διατίθεται στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα των νέων από 18-25 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην κυβερνητική παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Ειδικότερα, η κάρτα θα λέγεται freedom pass και πρόκειται για χρεωστική ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Όπως είπε ο υπουργός, «ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες». Η «κάρτα ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.

Freedom Pass: Πως θα αποκτούν την

Freedom Pass: Πού θα χρησιμοποιείται

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου, e shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.

Τέλος, η απόκτησή της είναι απλή, καθώς θα είναι διαθέσιμη μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και ο ενδιαφερόμενος, μία ημέρα μετά την αίτησή του, θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες είτε μέσω sms είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Απόφαση σκάνδαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη: Μπόνους 150 ευρώ σ' όσους νέους, εως 25 ετών, κάνουν το εμβόλιο!

Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Ο κ. Σκέρτσος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα. Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όπως είπε η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει την μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή. Οι εμβολιασμοί απλώνονται, η οικονομική και κοινωνική ζωή επανέρχονται στην κανονικότητα είπε χαρακτηριστικά.

Απόφαση σκάνδαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ανακοινώσεις λέγοντας πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-24 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share