Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Σταύρος Δαϊλάκης

Θρήνος στην Νέα Δημοκρατία και τον πολιτικό κόσμο

24 Ιουνίου 2021 22:29
Πέθανε ο Σταύρος Δαϊλάκης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος επικρατεί στον πολιτικό κόσμο και την Νέα Δημοκρατία, αφού ο πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Σταύρος Δαϊλάκης, πέθανε σε ηλικία 65 ετών.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην βουλευτή του κόμματος Σταύρο Δαϊλάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ για την απώλεια του πρώην βουλευτή Δράμας.

«Ο Σταύρος Δαϊλάκης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1955 στο Δοξάτο Δράμας, σπούδασε στην Οικονομική Σχολή Θεσσαλονίκης, εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα, ενώ υπήρξε δήμαρχος του Δοξάτου το 1987 και από το 1990 ως το 1994.

Υπηρέτησε την πατρίδα και την παράταξη ως βουλευτής Δράμας από το 2000 ως το 2009, ενώ το 2007, έγινε και Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου (Κοσμήτορας της Βουλής).

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ, που είδε πρόσφατα βουλευτή της να νοσηλεύεται με έφραγμα.

Πέθανε ο Σταύρος Δαϊλάκης

Ποιος ήταν ο Σταύρος Δαϊλάκης

Ο Σταύρος Δαϊλάκης γεννήθηκε στο Δοξάτο Δράμας στις 7-2-1955. Οι γονείς του ήταν αγρότες, με 3 παιδιά, εκ των οποίων μικρότερος ο Σταύρος Δαϊλάκης.

Το 1978 αποφοίτησε από την ΑΝΩΤΑΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με την ειδικότητα του οικονομολόγου. Στους Φίλιππους Δοξάτου υπήρξε ποδοσφαιριστής από το 1969 και διετέλεσε προπονητής και Πρόεδρος του σωματείου.

Επίσης διετέλεσε προπονητής των ποδοσφαιρικών ομάδων της Καλλιφύτου και του εφηβικού τμήματος της Δόξας Δράμας.

Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το 1981 προσλαμβάνεται στην Εμπορική Τράπεζα της Δράμας.

Το 1985 μεταπηδά στην Τράπεζα Κρήτης όπου εργάζεται ως προϊστάμενος στο τμήμα εξωτερικού εμπορίου.

Εξελέγη Δήμαρχος Δοξάτου από 1-1-1987 έως 31-12-1987 και στη συνέχεια από 1-1-1990 έως 31-1-1994 και Αντινομάρχης Δράμας από το 1998 έως το 2000.

Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Νομού Δράμας με την Ν. Δημοκρατία στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές του 2000 και Γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας τον Ιούλιο του 2001.

Εξελέγη αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού - Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας από το καλοκαίρι του 2001. Επανεκλέγεται πρώτος κατά σειρά Βουλευτής Ν. Δράμας με τη Νέα Δημοκρατία στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές του 2004. Eπανεξελέγη για τρίτη συνεχή φορά πρώτος βουλευτής του νομούΔράμας και στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές του 2007.

Διεθνής και πολιτική δραστηριότητα

  • Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.
  • Προσωπικές φιλικές σχέσεις με την νύν Επίτροπο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε και πρώην Υπουργό ευρωπαικών Θεμάτων, κα. Μεγκλένα Κούνεβα.
  • Λόγω των άριστων σχέσεων με τη Βουλγαρική ηγεσία και της άριστης γνώσης της Βουλγαρίας ο κ. Δαϊλάκης συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, κ. Κ. Καραμανλή, και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Β. Μεϊμαράκη, στις επίσημες επισκέψεις τους στη γειτονική χώρα.
  • Τελωνείο Εξοχής. Δυναμικές ενέργειες και επαφές για τη διάνοιξη του Τελωνείου Εξοχής.
  • Επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α. - Μάρτιος 2005. Καλεσμένος από τον Άρνολντ Σβαρτζενέινγκερ Κυβερνήτη της Πολιτείας Καλιφόρνια για το Συνέδριο πολεμικών τεχνών. Συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη και πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες.
  • Ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη με αθλητικό θέμα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, συναντήθηκε με το Σύλλογο Δραμινών της Νέας Υόρκης
  • Επίσημη επίσκεψη του κου Rigoberto Tiglao, Πρέσβη των Φιλλιπίνων στην Ελλάδα και στη Δράμα.
  • Προωθεί τη δραστηριότητα της Τράπεζας Barclays Capital και κυρίως προς τη Βόρεια Ελλάδα.
  • Επίσημες επίσκεψεις και Ομιλίες στη Γερμανία το 2006 και το 2007 μετά από προσκλήσεις Ελληνικών συλλόγων. Συναντήσεις με αποδήμους σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, όπως ενδεικτικά στην Φρανκφούρτη, στο Μόναχο, και στη Στουτγκάρδη.
  • Η.Π.Α. Άριστες σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ. Ενεργό στέλεχος του Ιδρύματος Φούλμπράιτ, το Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
  • Μέλος των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, Αποδήμου Ελληνισμού και Περιφερειών.
  • Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας
  • Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και κατάθεση τροπολογίας από τον κ. Δαϊλάκη, ο κ. Αλογοσκούφης συμπεριέλαβε το Νομό Δράμας στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
  • Εκλεγμένος Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας από το 2004.
  • Η συμμετοχή του κ. Δαϊλάκη σε πολλές επιτροπές είναι αποτέλεσμα της μακράς κοινοβουλευτικής θητείας και της μεγάλης του δραστηριοποίησης στο κόμμα και στη Βουλή των Ελλήνων.
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share