Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη στο γραφείο του Τσακαλώτου - Ο ένας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα

Χειροπέδες σε γιο δικηγόρου και 18χρονο φίλο του

15 Ιουνίου 2021 14:14
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη στο γραφείο του Τσακαλώτου - Ο ένας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δύο σεσημασμένοι διαρρήκτες που συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα φέρονται να είναι οι δράστες της διάρρηξης του γραφείου του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για έναν 22χρονο γιο δικηγόρου, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ και έναν 18χρονο φίλο του, τον οποίο όπως φαίνεται εκπαίδευε ο πρώτος.

Μάλιστα ο 22χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αν και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για παρόμοια αδικήματα. Όμως στις φυλακές επέδειξε καλή συμπεριφορά, σπουδάζοντας παράλληλα στο πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί σύντομα.

Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη στο γραφείο του Τσακαλώτου - Ο ένας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα

Μετά την αποφυλάκισή του ωστόσο επανήλθε στην παρανομία. Η σύλληψή του έγινε χθες στη μια τα ξημερώματα όπου αστυνομικοί τον έπιασαν με τον συνεργό του σε πολυκατοικία της οδού Γενναδίου.

Η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας διαβιβάστηκε στο Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και αυτό που εξετάζεται είναι ο συγκεκριμένος «ποντικός» να κρύβεται πίσω απο το χτύπημα στο γραφείο του πρώην υπουργού.

Διαρρήξεις με λεία «μαμούθ» σε Παπάγου και Βύρωνα - Αναζητούνται οι δράστες

Δύο διαρρήξεις οικιών σημειώθηκαν, την Τετάρτη, 26 Μαΐου, σε οικίες στις περιοχές του Παπάγου και του Βύρωνα, με τους δράστες να αφαιρούν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα, σύμφωνα με την καταγγελία των ιδιοκτητών στην Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη διάρρηξη έγινε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στου Παπάγου, από όπου οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο. Η δεύτερη σημειώθηκε σε σπίτι στον Βύρωνα, με τους δράστες να κλέβουν χρήματα και κοσμήματα.

Η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Δείτε πως έπεσε θύμα διαρρηκτών γνωστός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Διαρρήξεις με λεία «μαμούθ» σε Παπάγου και Βύρωνα - Αναζητούνται οι δράστες

Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι ποδοσφαιριστή στην Κηφισιά

Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι ποδοσφαιριστή στη Κηφισιά, και έφυγαν με χρήματα και ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας.

Σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή, οι κλέφτες μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας της μονοκατοικίας και αφού έψαξαν καλά τον χώρο, έφυγαν με καλή λεία.

Ο ποδοσφαιριστής εξήγησε στους αστυνομικούς ότι οι διαρρήκτες πρέπει να μπήκαν στο σπίτι του γύρω στις 23.00 το βράδυ, ενώ τόνισε πώς τις προηγούμενες μέρες δεν είχε δει κάποια ύποπτη κίνηση.

Βρήκαν κάποια χρήματα, που όμως το θύμα δεν θυμόταν ακριβώς ποσά ήταν, ενώ άρπαξαν και ρολόγια που βρήκαν στη κρεβατοκάμαρα. Παράλληλα, διαβάστε για τους διαρρήκτες που επιχείρησαν να μπουν με μπουλντόζα σε σούπερ μάρκετ.

Ο 34χρονος δεν είχε αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση τις προηγούμενες ημέρες ενώ κλιμάκιο της σήμανσης θα πάρει σήμερα αποτυπώματα από το σημείο που εισήλθαν οι διαρρήκτες μήπως και εντοπίσουν αποτυπώματα.

Πάντως, οι Αρχές διαπιστώνουν αύξηση των κλοπών και διαρρήξεων στη μετά lockdown εποχή.

Μάλιστα, οι δείκτες εγκληματικότητας του Απριλίου ήταν εμφανώς πιο αυξημένοι σε σχέση με πέρσι ενώ οι ανθρωποκτονίες σε όλη την επικράτεια έχουν φτάσει τις 23 σε σχέση με τις 21 που ήταν πέρσι.

Χαλκίδα: «Μαϊμού» τεχνικός ξάφρισε ηλικιωμένη

Χαλκίδα: Μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, κάνοντας τον τεχνικό και τις έκλεψε από τους σταυρούς των παιδιών της ακόμα και τη βέρα της.

Η εισβολή του άνδρα απαθανατίστηκε από την κάμερα που είχε βάλει ο γιος της ηλικιωμένης στο σαλόνι και κατέγραψε τις κινήσεις του.

Έκανε τον τεχνικό και ξάφρισε την ηλικιωμένη

Ο κλέφτης προσποιήθηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα πως είναι τεχνικός της ΔΕΗ. Έτσι την έπεισε να του ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της στη Χαλκίδα. Κι εκείνος κατάφερε να τις πάρει ό,τι είχε και δεν είχε.

Το πρόσωπό του καταγράφηκε από την κάμερα που είχε τοποθετήσει ο γιος της γυναίκας μέσα στο σπίτι στο σαλόνι του σπιτιού.

Ήταν λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (14.05.2021) όταν ο ληστής μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης. Της ζήτησε να βγάλει τα χρυσαφικά της γιατί… θα άλλαζε μια ασφάλεια. Της υπέδειξε και που να τα αφήσει και όταν της είπε να πάει προς το παράθυρο, τα άρπαξε κι έφυγε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share