Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εμανουέλ Μακρόν: Στην φυλακή ο άνδρας που τον χαστούκισε - Τι σημαίνει η μεσαιωνική κραυγή που έβγαλε

Στην Ελλάδα θα ήταν σίγουρα υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής...

10 Ιουνίου 2021 19:17
Εμανουέλ Μακρόν: Στην φυλακή ο άνδρας που τον χαστούκισε - Τι σημαίνει η μεσαιωνική κραυγή που έβγαλε
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στην φυλακή θα βρεθεί ο 28χρονος άνδρας, που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν, με τον ίδιο να μένει έγκλειστος τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Γαλλίας τον καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση, με 14 μήνες αναστολή, όπως μεταδίδει το BFM TV.

Ο Ντάμιεν Ταρέλ, 28 ετών, οπαδός των μεσαιωνικών πολεμικών τεχνών, είχε ομολογήσει ότι χτύπησε τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νοτιοανατολική περιοχή της Γαλλίας, Ντομ, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν ήταν προμελετημένο.

Στο προφίλ του στο Instagram ο 28χρονος αναφέρει ότι είναι καθηγητής στην Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών της Γαλλίας.

Όσον αφορά στις πολιτικές του πεποιθήσεις ο 28χρονος, κρίνοντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, εγγράφεται σε δεξιές σελίδες.

Η σημασία της ιαχής που έβγαλε

Ο άνδρας που φοράει ένα πράσινο μπλουζάκι, γυαλιά και μάσκα ακούγεται να φωνάζει «Montjoie, Saint-Denis» (Κάτω η Μακρονία), που ήταν η μεσαιωνική πολεμική ιαχή των γαλλικών στρατευμάτων όταν η χώρα βρισκόταν υπό βασιλεία και διατηρήθηκε και μετά την κατάργηση του θεσμού, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Το «Montjoie, Saint-Denis», έγινε αργότερα σλόγκαν στα χείλη ακροδεξιών σχηματισμών, αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFM TV.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι ο πρώτος πολιτικός στη Γαλλία που δέχεται επίθεση υπό την εν λόγω ιαχή.

Σύμφωνα με τη «Liberation» τον Απρίλιο του 2018, βουλευτής της «Ανυπότακτης Γαλλίας», δέχτηκε τούρτα στο πρόσωπο από οπαδό του ακροδεξιού κινήματος «Action francaise».

Συγκεκριμένα το περιστατικό εκτυλίχθηκε ενώ ο Μακρόν βρισκόταν σε επίσκεψη στην περιοχή Ντρομ στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου συναντήθηκε με εστιάτορες και φοιτητές για να μιλήσουν σχετικά με το πώς η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα μετά την επιδημία Covid-19.

Δύο από τους άνδρες της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου κάνουν τάκλιν στον άνδρα με το πράσινο μπλουζάκι, την ώρα που ένας άλλος απομακρύνει τον Μακρόν. Όμως ο Γάλλος πρόεδρος παραμένει σε κοντινή απόσταση για λίγα ακόμη δευτερόλεπτα και φαίνεται να μιλάει σε κάποιον άλλο στην άλλη πλευρά των κιγκλιδωμάτων.

Οι άντρες της ασφάλειάς του ξαφνιασμένοι και οι ίδιοι, επεμβαίνουν ακαριαία και απομακρύνουν τον Γάλλο πρόεδρο.

Η ταυτότητα του άνδρα που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν και τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share