Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη - Αναλαμβάνει ενεργό διπλωματικό ρόλο στην κρίση

Ο πρώτος ΥΠΕΞ της ΕΕ που μεταβαίνει

18 Μαΐου 2021 13:25
nikos-dendias-israel-palaistiniaka-edafi

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με την Ελλάδα να αναλαμβάνει ενεργό διπλωματικό ρόλο στην κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή.

Ο Νίκος Δένδιας θα είναι ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της ΕΕ που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την έναρξη της κρίσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Νωρίτερεα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους.

«Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄. Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους», έγραψε στο Twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Επίσκεψη Δένδια σε Ιορδανία και Αίγυπτο

Επίσης, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share