Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Γιάννης Λαγός: Το Βέλγιο τον στέλνει... πακέτο στην Ελλάδα!

Συμφώνησε στην έκδοσή του

7 Μαΐου 2021 17:00
Γιάννης Λαγός: Το Βέλγιο τον στέλνει... πακέτο στην Ελλάδα!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε απόφαση για έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα προχώρησε το Βέλγιο, με τον καταδικασθέντα για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής να έρχεται... πακέτο στην χώρα για να βρει τους υπόλοιπους.

Η απόφαση ελήφθη από το ολλανδόφωνο Πρωτοδικείο των Βρυξελλών, το οποίο έκρινε πως η έκδοσή του πρέπει να γίνει κανονικά.

Γιάννης Λαγός: Τότε έρχεται στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Λαγός, έχοντας προφυλακιστεί νωρίτερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει έως τη Δευτέρα (10/5) προθεσμία για έφεση. Αν δεν εφεσιβάλει την απόφαση θα φτάσει στην Ελλάδα σε 7-10 μέρες.

Γιάννης Λαγός: Μιλάει για τις συνθήκες κράτησής του: «Δεν τα λέω για να με λυπηθεί κανείς»

Ο Γιάννης Λαγός μιλάει μέσα από τις φυλακές για τις συνθήκες κράτησής του και κάνει τα παράπονά του για την αντιμετώπιση που έχει.

Στις φυλακές St. Gilles στις Βρυξέλλες, οι συνθήκες δεν είναι καλές για τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος τονίζει στο ηχητικό ντοκουμέντο πώς δεν τα λέει για να τον λυπηθούν, αλλά για να γίνουν γνωστά».

«Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι αλλά μόνο από τη βρύση που είναι μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω ποτήρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για επτά ημέρες. Δεν μου είχαν επιτρέψει να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους.

Βρίσκομαι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και έχουν το ραμαζάνι και κραυγάζουν Αλλάχ Ακμπάρ» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα παρακάτω:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share