Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η Λίβυα ΥΠΕΞ «τα έψαλλε» στον Τσαβούσογλου

Την επικρότησαν στο Twitter

4 Μαΐου 2021 14:52
Η Λίβυα ΥΠΕΞ «τα έψαλλε» στον Τσαβούσογλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τα καλά τα άκουσε ο Τσαβούσολγου από την Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς, η οποία είναι μία από τις πέντε γυναίκες που συμμετέχουν στη μεταβατική κυβέρνηση της βορειο-αφρικανικής χώρας.

Η δυναμική υπουργός, μέσα σε 40 ημέρες έχει καταφέρει να πει και να κάνει ότι πολλοί Λίβυοι αξιωματούχοι και πολιτικοί απέτυχαν να πουν και να κάνουν, σχολίασαν χρήστες του Twitter, επικροτώντας τη διπλωματική της επάρκεια.

Μεταξύ άλλων, η Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς φαίνεται πώς είπε:

«Υπογραμμίζουμε το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον τερματισμό του πολέμου και για τη διατήρηση της εκεχειρίας. Καλούμε την Τουρκία να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Καλούμε την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για να τερματιστεί η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στη Λιβύη».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσγλου που μάλλον δεν περίμενε τέτοιες δηλώσεις από τη Λίβυα ομόλογό του, αναγκάστηκε να απαντήσει αμήχανα: «Δεν πρέπει να εξισώνεις τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με το στρατό των άλλων χωρών» είπε λακωνικά.

ΥΠΕΞ Λιβύης: Στο στόχαστρο της Μουσουλμανικής Κοινότητας

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανοικοδόμησης (JCP), εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στη Λίβυα υπουργό Εξωτερικών.

«Δεν αντιλαμβάνεται η Υπουργός Εξωτερικών ότι οι τουρκικές δυνάμεις που υπάρχουν στη Λιβύη υποστήριξαν τη σταθερότητα και βασίστηκαν σε επίσημη συμφωνία και ότι δεν είναι δυνάμεις μισθοφόρων;» δήλωνε η εκπρόσωπος του JCP, Σαμίρα Αλ-Εζάμπι.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share