Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο παρεκκλήσι του «Ιπποκρατείου» για τη Ακολουθία του Επιταφίου (Video)

Στον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό με τη Σία Κοσιώνη ο Κώστας Μπακογιάννης

30 Απριλίου 2021 21:01
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο παρεκκλήσι του «Ιπποκρατείου» για τη Ακολουθία του Επιταφίου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής αποφάσισε να παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο». Ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε μαζί με την σύζυγό του, Σία Κοσιώνη και την οικογένειά τους στον Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό προκειμένου να παρακολουθήσουν την ακολουθία του Επιταφίου.

Ο κ. Μπακογιάννης, μαζί με τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη, και τα παιδιά τους, εισήλθαν στον Ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, όπου τελείται η ακολουθία, με βάση τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα

Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Επιτάφιο μαζί με τον γιο του και της Σίας Κοσιώνη και του Κώστα Μπακογιάννη

Ενώ, το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία που συνέβη στο όρος Μερόν που είχε ως αποτέλεσμα 44 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν φέτος και για τις εκκλησίες και τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι:

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share