Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Ντόρα Μπακογιάννη για Πάσχα στην Κρήτη: «Μετά το ξύλο που έχω φάει, θα κάνω ότι πει ο Μητσοτάκης» (Video)

Η δήλωση που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις - Τα γυρίζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

21 Απριλίου 2021 12:11
Ντόρα Μπακογιάννη για Πάσχα στην Κρήτη: «Μετά το ξύλο που έχω φάει, θα κάνω ότι πει ο Μητσοτάκης» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Διευκρινήσεις θέλησε να δώσει η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τη δήλωση που είχε κάνει προ ημερών, ότι κανείς δεν θα την κρατήσει από το να κάνει Πάσχα στην Κρήτη, μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι όσα είχε πει ήταν αστείο και μετά το… ξύλο που έφαγε, θα κάνει ότι πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μετά από το ξύλο που έχω φάει επειδή τόλμησα να πω ότι θα πάω στην Κρήτη και επειδή φαίνεται ότι η ανταρσία δεν περνάει στην τηλεόραση, πάρα πολύ σοβαρά θα σας πω ότι αν ο Πρωθυπουργός επιτρέψει τις μετακινήσεις για να πάρω τα αδέλφια και τα παιδιά μου μαζί, θα πάω.

Αν δεν το επιτρέψει, θα μείνω εδώ και θα πω και ένα τραγούδι. Τι να κάνω παιδιά, μετά από αυτή την αντίδραση που βρήκα τίποτα. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», είπε χαρακτηριστικά.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: «Κάρφωσε» τη Μενδώνη η Ντόρα Μπακογιάννη - «Έκανε φάουλ…»

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει λάβει μεγάλο αντίκτυπο και στον πολιτικό χώρο, καθώς είχε αποτελέσει προσωπική επιλογή των Μητσοτάκη-Μενδώνη για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, με την Ντόρα Μπακογιάννη πάντως να «καρφώνει» την υπουργό Πολιτισμού, επισημαίνοντας το σφάλμα της στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Η Βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο Mega για το θέμα, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της για τη διαχείριση της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης, με το Εθνικό Θέατρο επίσης να τοποθετείται.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η κριτική στη Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη

«Μιλάτε σε μια γυναίκα που είναι μάνα και γιαγιά. Όπως αντιλαμβάνεστε η δική μου γνώμη είναι η χειρότερη. Είναι μια αποκρουστικότατη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας χάρις σε ένα γενικότερο κλίμα που δημιοθργήθηκε στην ελληνική κοινωνία μετά την κυρία Μπεκατώρου και την γενικότερη στήριξη που φάνηκε πως υπάρχει σε όλα τα θύματα βιασμών, πόσο μάλλον όταν τα θύματα είναι ανήλικοι… αυτό οδήγησε ανθρώπους να ανοίξουν το στόμα τους πάρα πολλοί άνθρωποι, ευτυχώς και οδήγησε ανθρώπους όπως τον κ. Λιγνάδη στην δικαιοσύνη.», ήταν το σχόλιο της κυρίας Μπακογιάννη στο θέμα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

«Κι αυτός πρέπει να είναι και ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ως κοινωνία. Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι: ολόκληρη η κοινωνία είναι απέναντι σε τέτοιοι είδους φαινόμενα. Ολόκληρη η κοινωνία στηρίζει τα θύματα και δεν διανοείται ότι υπάρχουν θύματα που έφταιγαν εκείνα. Και ολόκληρη η κοινωνία δεν θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, θα χρειαστεί να «γίνουν προσαρμογές στο ποινικό Δίκαιο που έχουμε στην Ελλάδα και ό,τι προσαρμογές γίνουν να είναι εν ψυχρώ». Μίλησε μάλιστα για την συνθήκη της παραγραφής του αδικήματος και έφερε το παράδειγμα της Γερμανίας όπου σε περιπτώσεις βιασμών ανηλίκων το αδίκημα παραγράφεται από τα 30 χρόνια.

«Να το κάνουμε από τα 21, να μην λειτουργεί η παραγραφή περισσότερο από μια απλή κλήση στο αυτοκίνητό σας», υπογράμμισε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι χώρες που ασχολήθηκαν με τέτοια θέματα οδηγήθηκαν σε ένα μακρύτερο χρόνο παραγραφής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης από το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πράξης σε ένα παιδί», τόνισε.

Ερωτηθείσα για την διαχείριση της κυβέρνησης και τα όσα χρεώνονται στην Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η πρώην υπουργός δήλωσε: «Ένα είναι βέβαιο, κανείς δεν γνώριζε την δράση του κ. Λιγνάδη. Εγώ προσωπικά ότι όταν το άκουσα, έπεσα από τα σύννεφα. Το να κατηγορεί κανείς έναν πολιτικό ότι ήξερε ένα τέτοιο πράγμα είναι βλακώδες. Δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να έχει γνώσει και να προχωρήσει να έχει τον κ. Λιγνάδη διευθυντή».

«Μόλις υπήρξε καταγγελία, έξι ώρες μετά πήρε την παραίτησή του. Επικοινωνία δεν το χειρίστηκε καλά. Επί της ουσίας δεν μπορεί να της προσάψει κανείς τίποτα», πρόσθεσε κι αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση.

«Ένα θέμα κοινωνικό προσπαθεί να το κομματικοποιήσει με άθλιο τρόπο. Ακούστηκαν πράγματα απαράδεκτα. Είναι κρίμα κι άδικο αυτό που κάνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπουργό την κυρία Κονιόρδου, ήταν πρωταγωνίστρια σε ένα έργο του κ. Λινάρδη, μπορώ εγώ να διανοηθώ ότι η κυρία Κονίορδου ήξερε κάτι;», ανέφερε.

«Η κυρία Μενδώνη έπρεπε να περιμένει μια καταγγελία επώνυμη κι έγγραφη. Όταν την έλαβε, έξι ώρες μετά ο κ. Λιγνάδης έφυγε. Η κυρία Μενδώνη έχει προσφέρει πάρα πολύ στο Υπ. Πολιτισμού. Τώρα επικοινωνιακά έκανε φάουλ», σημείωσε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share