Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διάγγελμα Μητσοτάκη μέχρι αύριο το απόγευμα - Πότε αναμένεται να έχουμε χαλάρωση των μέτρων

Βήμα-βήμα η άρση των μέτρων έως το άνοιγμα του τουρισμού

21 Απριλίου 2021 07:31
Διάγγελμα Μητσοτάκη μέχρι αύριο το απόγευμα - Πότε αναμένεται να έχουμε χαλάρωση των μέτρων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυριάκος Μητσότακης: Μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές θεωρείται η σημερινή σύσκεψη των λοιμοξιολόγων, καθώς αυτοί θα είναι που θα πάρουν τις αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ισχύσουν για το Πάσχα όσον αφορά τις μετακινήσεις μας αλλά και τις εκκλησίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται εντός της ημέρας να βγάλει διάγγελμα προς τους πολίτες προκειμένου να τους ενημερώσει για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των μέτρων. Ωστόσο ο φονικός ιός φαίνεται πως καλπάζει στην Αττική σύμφωνα και με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Η συγκυρία δεν είναι εύκολη. Από την μία η κατάσταση στα νοσοκομεία λογίζεται από πολλούς στα όρια του μη διαχειρίσιμου αφού οι ο αριθμός των διασωληνωμένων σπάει κάθε μέρα και ένα ρεκόρ. Από την άλλη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός δείχνοντας μία επιπέδωση αλλά δεν έχει εισέλθει ακόμη σε φάση ύφεσης. Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον δεν είναι καλές αφού τα συμπεράσματα από τα ύψη του ιικού φορτίου στα λύματα, ειδικά της Αττικής, δείχνουν πως αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Τι θα γίνει με εστίαση και σχολεία

Με σύμμαχο τους εμβολιασμούς που θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες, τα self tests και τον καιρό η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης το επόμενο διάστημα. Το χρονοδιάγραμμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι προβλέπει το άνοιγμα όλων των σχολείων στις 10 Μαΐου.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί από μερίδα λοιμωξιολόγων, με βάση τα στοιχεία για αύξηση των κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι σημαντική η συνεισφορά των self test για να λειτουργήσουν ομαλά όλες οι σχολικές μονάδες.

Η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει την τελική εισήγηση. Το άνοιγμα δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση πριν το Πάσχα, με τις ημερομηνίες που συζητούνται να αφορούν από τις 6 έως τις 12 Μαΐου. Τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους για πελάτες χωρίς να χρειάζεται η αποστολή sms και ραντεβού στις 5 Μαΐου.

Ακολουθούν τα σχολεία, με την 10η Μαΐου να θεωρείται η πιο πιθανή, άλλωστε αποτελεί και την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας και φτάνουμε στις 14 Μαΐου όποτε και ανοίγει ο τουρισμός. Με τον παραπάνω βηματισμό η κοινωνία και η οικονομία θα λειτουργούν σε ένα πλαίσιο όσο το δυνατόν περισσότερης κανονικότητας προκειμένου η τουριστική βιομηχανία αλλά και η εγχώρια αγορά να ξεκινήσουν να συμβάλλουν και πάλι στην Οικονομία.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share