Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Σύγκρουση Δένδια με Τσαβούσογλου - Όλο το παρασκήνιο! (Video)

Eίχε ρητή εντολή αν προκληθεί να απαντήσει αναλόγως - «Ήταν σε συνεννόηση με Μητσοτάκη!»

15 Απριλίου 2021 21:06
Ελληνοτουρκικά: Σύγκρουση Δένδια με Τσαβούσογλου - Όλο το παρασκήνιο! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε διπλωματικό επεισόδιο μπροστά στις κάμερες και σε ζωντανή μετάδοση, εξελίχθηκαν οι κοινές δηλώσεις των Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας μετά το μπαράζ διπλωματικών επαφών που έγιναν από το μεσημέρι της Πέμπτης, στήθηκαν ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου και μετά τις εισαγωγικές δηλώσεις που έδειχναν να κινούνται σε πλαίσια διαλόγου και συνθήκες ανεύρεσης λύσεων, άρχισε η αντιπαράθεση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως» δηλώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Τι προηγήθηκε μεταξύ Δένδια και Τσαβούσογλου

Η αρχή έγινε από τις τοποθετήσεις Τσαβούσογλου, κατά τις οποίες θίχτηκαν θέματα όπως αυτό της μειονότητας στη Θράκη, με τον Νίκο Δένδια να δίνει απαντήσεις και να κάνει λόγο για Διεθνείς Συνθήκες που έχει καταπατήσει η Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός συνέχισε τις προκλήσεις κάνοντας λόγο για αποστρατικοποίηση νησιών και για παράλογες απαιτήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπως και για τις πρακτικές της χώρας μας στο μεταναστευτικό.

Ο κ. Δένδιας δεν άφησε αναπάντητη ούτε αυτή την πρόκληση, τονίζοντας προς τον ομόλογό του ότι τα νησιά όσο υπάρχει απειλή θα έχουν στρατό, ενώ ξεκαθάρισε ότι ναι μεν η Αθήνα θέλει τον διάλογο και τη συνεννόηση με την Άγκυρα, αυτό όμως δεν σημαίνει υποχώρηση στις πάγιες θέσεις στην εξωτερική πολιτική.

Η παρουσία του κ. Δένδια στην Άγκυρα, όπως επεσήμανε, δεν σημαίνει ότι δεν θα εξέφραζε σε όλους τους τόνους τις αταλάντευτες θέσεις της χώρας και προφανώς σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιώματων από τους γείτονες σε όλα τα επίπεδα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share